Hitman-skaber skal sælge 2,1 mio. spil årligt

En intern præsentation fra det engelske spilforlag Eidos viser, at danske IO Interactive skal sælge 2,1 millioner computerspil om året for at få del i en bonus på 56 millioner kroner i forbindelse med salget til Eidos. Notatet afslører også, at Hitman 4 skal være klar i første halvdel af 2005.

Den danske spiludvikler IO Interactive skal holde niveau og fortsæt storsælge computerspil, hvis en bonus på 56 millioner kroner skal udløses til den tidligere aktionær Egmont og ledende medarbejdere i den danske spiludvikler.

Kravet er, at mere end 2,1 millioner spil skal langes over disken hvert af de næste fire år, viser en intern Powerpoint-præsentation, som det engelske spilforlag Eidos har offentliggjort på sin hjemmeside og siden fjernet.

Eidos købte i begyndelsen af marts danske IO Interactive for godt en kvart milliard kroner.

Kan blive til 56 millioner mere

Det kan blive til 56 millioner kroner mere, hvis altså IO Interactive fortsat formår at sælge millioner af computer- og konsolspil.

IO Interactive solgte i 2003 netop 2,1 millioner af spil, men måtte alligevel nøjes med et beskedent overskud på tre millioner kroner blandt andet på grund af den voldsomt faldende dollarkurs.

Præsentation afslører også en række af grundene til, at et af verdens største spilforlag har valgt at betale en kvart milliard kroner for en dansk spiludvikler med fem år på bagen.

IO Interactive skal først og fremmest være et nøgleelement i udviklingen af spil til næste generations spilkonsoller som Playstation 3 og Xbox 2, hvor det forventes at kravene og omkostningerne til at udvikle spil bliver skruet endnu højere i vejret.

De danske udviklere har gjort, at Eidos' europæiske udviklingsafdeling er vokset fra 159 til 293 ansatte, og IO's direktør, Janos Flösser, er samtidig blevet medlem af Eidos' udvalg for udvikling.

Købet sikrer også Eidos retten til Hitman-konceptet, som hidtil har været en givtig forretning og sidste år gav IO Interactive titlen som landets dygtigste it-selskab af Computerworlds Top 100-publikation.

Hitman 4 i 2005

Det tredje spil i Hitman-serien med navnet Hitman: Contracts udkommer i denne måned til både Playstation 2, Xbox og pc, men alligevel forventer Eidos, at IO Interactive kun vil bidrage en smule til overskuddet i år.

De to tidligere Hitman-spil har solgt mere end henholdsvis 550.000 og tre millioner eksemplarer verden over, og der er lignende forventninger til det nye spil.

Det fjerde spil i serien skal udkomme i første halvdel af 2005.

Til gengæld er det mere usikkert, om IO Interactives anden spilsucces, Freedom Fighters, som nærmer sig en million solgte eksemplarer, får en efterfølger.

Ifølge Eidos' præsentation skal IO Interactive i anden halvdel af 2005 være klar med endnu et spil, men det tyder på, at det ikke er besluttet, om det skal være Freedom Fighters 2 eller et helt nyt koncept.

Britiske Eidos tjente sidste halvår 70 millioner kroner ud af en omsætning på 890 millioner kroner. Blandt spilforlagets mest kendte og indbringende spiltitler er foruden Hitman også Tomb Raider, Championship Manager og Deus Ex.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere