Artikel top billede

Google dropper Google TV

Google skrotter Google TV-brandet. I stedet skal hele selskabets tv-satsning bygge på en anden platform.

Efter forgæves at have forsøgt at skabe sig en position på markedet for styresystemer til fladskærms-fjernsynene i stuerne, dropper Google nu endegyldigt fjernsyns-systemet Google TV.

I stedet vil Google forsøge at nå ud i folks stuer med de nye satsninger Android TV og Google Cast.

Beslutningen betyder, at Google sletter alle sine Google TV-libraries, hvilket betyder, at udvikler-miljøerne ikke længere kan udvikle løsninger til systemet.

Selskabet understreger dog, at de eksisterende Google TV-fjernsyn fortsat vil fungere normalt, selv om en del af dem automatisk vil blive opdateret til Android.

Android er den store mulighed

Det nye Android TV er en specialudgave af det på smartphone og tablet-computere så udbredte styresystem.

Vigtigt for Google er det, at udvikler-communitiet til Android i dag er meget omfangsrigt og udbygget.

Det betyder, at der er mulighed for, at der meget hurtigt kan blive udviklet mange løsninger og applikationer til Android-baserede fjernsyn.

"Vi har gjort det meget nemt at overføre apps til Android TV med både de velkendte Android-udviklingsværktøjer og med vores nye Leanback-libraries," lyder det fra Google.

Hastig udvikling

Smartv-området er for tiden i hastig udvikling, og det regnes for afgørende, at de forskellige platforme giver mulighed for mange API'er og eksterne applikationer.

Google har forberedt Android TV i længere tid. Således er den seneste udgave af Android - 5.0 - bygget til at understøtte enheder og API'er til andre enheds-typer end smartphones og tablet-computere, ligesom Google endda lancerede sin egen settop-box, Nexus Player, sammen med Lollipop.

Nexus Player er dermed den første Android TV-maskine på markedet.

Google har allerede indgået aftaler med en række producenter af avancerede fjernsyn og udstyr hertil.

De tæller Sony, Sharp, Intel, Qualcomm, Nvidia og Razer, som nu går i gang med at bygge Android-baserede fjernsyn og forskelligt supplerende udstyr.

Samsung meddelte fornylig, at selskabet helt dropper Android på alle selskabets fjernsyn.

Det kan du læse mere om her: Samsung dropper Android på alle fjernsyn - alle fremtidige smart tv'er skal bygges med nyt styresystem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere