Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Microsoft dropper gratis notifikationer om kommende opdateringer

Microsoft lukker for den gratis udgave af selskabets 10 år gamle meddelses-tjeneste, hvor man har kunnet læse om kommende sikkerheds-opdateringer. Istedet er der en ny model på vej.


Det er slut med at modtage gratis oplysninger om kommende Microsoft-patches.

Sådan lyder det fra Microsoft, der ellers i de seneste 10 år kvit og frit har stillet oplysninger om kommende patches og sikkerhedsopdateringer til rådighed.

Det er sket via selskabets såkaldte Advanced Notification Service, hvor man har kunnet se rækken af planlagte opdateringer til næste Patch Tuesday, som Microsoft nu er begyndt at kalde for 'Update Tuesday' (Microsoft udsender typisk opdateringer anden tirsdag i hver måned).

Oplysningerne er typisk blevet anvendt af it-ansvarlige og andre, der har brug for at forberede sig på de kommende opdateringer.

Fremover vil Advanced Notification Service imidlertid kun være tilgængelig for Microsofts såkaldte Premium-kunder.

"Fremover vil vi levere ANS-informationer direkte til Premium-kunder samt til organisationer, der er involveret i vores sikkerheds-porogrammer. Vi vil ikke længere stille disse oplysninger bredt til rådighed," skriver direktør i Microsofts Security Response Center, Chris Betz, i en blog post.

Han peger her på, at mange af Microsofts kunder - ikke mindst de store af slagsen - ikke længere anvender ANS-tjenesten. De nøjes i stedet med blot at downloade og installere opdateringerne, når de bliver udsendt på Patch Tuesday-tirsdagene.

Chris Betz skriver, at den nye ordning er tænkt som 'en hjælp' til kunderne til at "skære gennem sludderet og modtage sikkerheds-bulletiner, der er skræddersyet til deres egen organisation."

Samtidig vil Microsoft gerne skubbe flere brugere over mod selskabets cloud-baserede tjenester, der i sagens natur opdateres løbende uden at brugerne behøver tænke videre over det.

Netop cloud-tjenesterne spiller en vigtig rolle i Microsofts nye strategi, som du kan læse mere om her: Det nye Microsoft: Gratis software i massevis og magten tilbage til brugeren

Chris Betz skriver, at mange Microsoft er begyndt at anvende forskellige automatiske opdaterings-tjenester som Windows Server Update Service og Microsoft Update til at organisatere og prioritere installeringen af de forskellige opdateringer.

"Kunder rykker også over mod cloud-baserede systemer, der bliver opdateret løbende," skriver han.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er flere sikkerheds-eksperter skeptiske over for beslutningen.

Blandt andet mener Ross Barret fra sikkerhedsfirmaet Rapid7, at Microsoft med beslutningen går tilbage til kravet om, at man som bruger blindt stoler på selskabets evne til at patche alt.

"Det er helt ærligt ret chokerende," mener han.

Læs også:

Den svære beslutning for Microsoft: Hvem skal betale for Windows 10? Og hvem skal ikke?

Derfor har Microsoft planer om en helt ny browser

Jagten er gået ind: Microsoft går efter erhvervsbrugerne med Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere