Artikel top billede

Obamas nye krav til virksomhederne: I har 30 dage til at oplyse om hackerangreb

Mens Obama stod på talerstolen for at præsentere nye krav til virksomhederne, slog hackere til mod flere af det amerikanske forsvars konti på sociale medier.

Flere af det amerikanske forsvars konti på sociale medier blev mandag hacket og overtaget af sympatisører for Islamisk Stat (IS).

Det drejer sig blandt andet om forsvarets Twitter og Youtube-konti tilhørende USA Central Command, som blandt andet står bag USA's militære engagement i Mellemøsten.

Efterfølgende blev de forskellige konti på sociale medier brugt til IS-propaganda samt publicering af militær dokumenter fra USA, herunder flere navngivne personer fra det amerikanske forsvar, inden de blev lukket.

Siden forlyder det fra det amerikanske forsvar, at ingen af forsvarets militære netværk har lidt skade, at ingen af dokumenterne er taget fra forsvarets servere, og at USA's Central Command anser hackeriet som 'cybervandalisme'.

At hacking er et højaktuelt problem også internt i USA, satte landets præsident Barack Obama ord på, mens alt dette udspillede sig.

30 dages frist

For nogenlunde samtidigt med angrebet på Pentagons sociale konti, udtalte Barack Obama, at han sammen med kongressen vil forsøge at indføre ny lovgivning, hvor virksomheder er tvungne til at oplyse, hvis de er blevet hacket.

Mere konkret vil virksomhederne få 30 dages frist til at oplyse berørte kunder om, at deres personlige data er blevet kompromitteret, skriver Reuters.

"Store selskaber bliver hacket. Amerikanernes personlige informationer herunder finansielle oplysninger bliver stjålet. Problemet er voksende, og det koster os milliardvis af dollar," lød det fra præsidenten ifølge Reuters.

Udtalelserne kommer oven på 2014, hvor store amerikanske kæder som eksempelvis Home Depot og Target fik stjålet millionvis af bruger- og kreditkortoplysninger.

Nye udfordringer i moderne verden

Senest har landet været ude i en mindre internationale krise, efter Barack Obama har beskyldt Nordkorea for at hacke sig ind hos filmproducenten Sony Pictures i kølvandet på lanceringen af filmen The Interview.

"Det (hacking, red) er en af disse nye udfordringer, vi har i en moderne verden, der krydser gamle skel på tværs af politik og ideologier," lød det fra Barack Obama, som dermed rakte hånden ud efter hjælp i Kongressen til at få gennemført den nye lovgivning.

Præsidenten slog i sin tale også på tromme for, at Kongressen skal kigge nærmere på, hvordan forbrugerne kan få større indflydelse på, hvordan store selskaber høster deres data, når forbrugerne surfer rundt på nettet.

Han vil i dag mødes med en række ledere i Kongressen for at diskutere, hvordan lovgivningen kan indføres bedst muligt.

EU er også på trapperne med et lignende initiativ om, at virksomheder har pligt til at melde, om de er blevet hackede. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Dansk webbutik: Forsøg på fusk for millioner i vores webbutik

Anonymous går i krig mod Charlie Hebdo-terroristerne - kan de gøre en forskel?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere