Artikel top billede

Konstant tilbagegang i 11 kvartaler: Her satser IBM på ny vækst efter langvarig nedtur

IBM's omsætning er faldet støt og konsekvent i næsten tre år. Nu vil selskabet investere massivt i at købe firmaer op inden for især ét teknologi-område.

I hele 11 kvartaler i træk er IBM's omsætning faldet, og alle alarm-klokker bimler og bamler hos det store selskab, der netop har offentliggjort sit seneste kvartals-regnskab, der er alt andet end opløftende.

Det kan du læse mere om her: Nyt årsregnskab fra IBM: En presset it-gigant med en afgørende udfordring

Især humper det store selskab bagefter dets egne planer på cloud-området, der regnes for vitalt for fremtidens forretning og levering af services til erhvervslivet, der i stigende omfang kigger mod cloud.

IBM's løsning er enkelt: Der skal bruges penge på opkøb, som skal sikre, at selskabet kommer på omgangshøjde med de øvrige store services-leverandører, der alle er godt i gang med store cloud-satsninger.

"I den kommende tid vil langt de fleste af vores opkøb fokusere på 'as a service' og ikke på 'on premise-'virksomheder," lød det fra IBM's finansdirektør, Martin Schroeter til IBM's pressemøde om kvartalsregnskabet.

Omsætning falder på alle væsentlige områder

IBM's omsætning er i regnskabet faldet på alle selskabets hovedområder: Hardware, software og services. Også indtjeningen er faldet.

Det samme gælder salget på IBM's klassiske produktområder som mainframes og Unix-servere.

Selskabet ser en offensiv satsning på cloud-tjenester som den måske bedste mulighed for at genskabe vækstrater,

IBM købte for to år siden selskabet SoftLayer, der er grundlaget under selskabets kæmpebyggeri af en række store datacentre, som bliver bygget med henblik på at udfordre ikke mindst Amazons Web Services.

Du kan læse mere om disse planer her: IBM udbygger vildt: Investerer vildt i gigant-byggeri.

IBM købte desuden i fjor cloud-selskaberne Cloudant og Light House Security.

Samtidig har IBM løbende frasolgt forretningsenheder, der ikke er rentable og som ikke passer ind i de cloud- og services-orienterede fremtidsplaner.

Senest har selskabets solgt x86-chipforretningen til kinesiske Lenovo, mens det har betalt stort for at slippe af med dets dyre chip-fabrik til Global Foundries.

Det kan du læse mere om her: IBM betaler 'køber' 8,7 milliarder kroner for at slippe af med fabrik

IBM meddeler selv, at fremtidens vækst skal komme fra cloud, big data, mobile, social og sikkerhed.

Læs også:

IBM eskalerer cloud-kapløb: Her bygger IBM nye datacentre

Her er dommen: Dette IBM Danmark efterlader Lars Mikkelgaard-Jensen til sin efterfølger

Ny IBM-boss er et overraskende valg - men sender et klart signal




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere