Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle sænker priserne markant på hardware

"Vores hardware-priser har været en begrænsning for kunderne," siger Larry Ellison, der åbenbart har skiftet mening. Se her, hvad der egentlig foregår.

Oracle er på vej med store prisfald på selskabets nye hardware, der vil blive sat til salg til for Oracle lave priser.

Oracle har ellers altid fastholdt, at ikke hardware-prisen, men derimod performance, har været det væsentligste.

Men nu har selskabet altså skiftet mening. Meldingen fra topchef Larry Ellison er nu, at Oracles høje hardware-priser nogle gange har været 'en hindring' for kunderne.

I flæsket på rivalerne

Larry Ellison bedyrer, at det nye Oracle-hardware bliver det billigste på markedet overhovedet.

Beslutningen om at sænke priserne skyldes primært den hidsige konkurrence med Cisco Systems og EMC.

Alle tre leverandører sælger sammenhængde løsninger, de såkaldte 'converged systems,' der kombinerer servere, storage, netværk og software i samlede pakker med relativ nem opsætning.

Hidtil har Oracle bygget store og kraftige systemer til relativt høje priser, mens Cisco og EMC er gået sammen i et joint venture med navnet VCE, der sælger fleksible systemer, som er bygget op omkring to-socket x86-servere.

Ingen af systemerne er decideret billige, og der er ikke tale om allemands-eje. Men under alle omstændigheder har VCE-systemerne været væsentligt billigere end Oracle-systemerne.

Larry Ellison erkender nu, at to-socket-serverne er den mest populære servertyper på datacenter-markedet.

"Cisco og EMC er ikke i nærheden af os, når det gælder performance, men de kan til gengæld levere løsningerne til en meget lav pris," siger han.

"Men nu har vi en ny strategi. Vi går efter den der to-socket datacenter-forretning. Og så vidt jeg ved, er måden at slå de andre på, ved at have lave priser," siger han.

X5-systemer

Midlet er en række nye systemer, som Oracle kalder for X5, da der er tale om femte generation af hardware, siden Oracle købte Sun's serverforretning i 2009.

Du kan læse mere om baggrunden for dette køb her: Fire titaner skal slås om de enorme datacentre.

Ifølge Larry Ellison vil en løsning med 27 to-socket-servere og to Oracle Virtual Network-systemer komme til at koste 3,6 millioner kroner.

Ellison bedyrer, at et sammenligneligt UCS-system fra Cisco med M4-blades vil koste 5,9 millioner kroner.

Cisco selv meddeler, at selskabet er 'godt tilfreds' med dets position på markedet.

"Cisco skabte dette marked sammen med EMC i 2009. Oracle har et stort arbejde at gøre, hvis selskabet skal nå os," lyder det fra Cisco.

Læs også:

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software

Skarp kritik: Oracle giver dummebøder til sine danske kunder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere