Artikel top billede

Statistik over 42.213 diske: Her er de værste og de bedste

Cloud-tjenesten Backblaze har over 42.000 aktive diske i netværket. Her er statistikken over hvilke modeller, der har flest og færrest fejl.

Nettjenesten Backblaze tilbyder sine kunder datalagring i skyen, og firmaet har derfor en masse harddiske til at gemme disse data på.

Med jævne mellemrum fortæller virksomhedens teknikere statistik om, hvordan diskene opfører sig i forbindelse med den daglige brug.

Nu har Backblaze frigivet en oversigt over de bedste og dårligste harddiske de har i netværksstalden.
Ved årsskiftet den 31. december 2014 havde selskabet ikke mindre end 41.213 harddiske spindende på forskellige servere.

Diskene varierer i størrelse og mærke.

Seagate har det svært i Backblazes netværk

Den model som har den markant højeste fejl-rate i det netværk er Seagate Barracuda 7200.14 med en lagerplads på tre terabyte.

I 2014 havde den en fejlrate på 43,1 procent. Til sammenligning havde ingen af de øvrige modeller med samme kapacitet en fejlrate på over syv procent.

Men generelt viser statistikken, at der diske på tre terabyte har det svært.

Denne lagerplads er således overrepræsenteret når man ser på fejlstatistikken og ligger eksempelvis langt højere i antal fejl end modeller med eksempelvis to eller fire terabyte lagerplads.

Man skal dog også bemærke, at Seagate Barracuda 7200.11 med halvanden terabyte er et andet produkt med høj fejlmargin. Den ligger på 23,5 procent. Tredjepladsen på Backblazes liste er en Seagate Barracuda LP på halvanden terabyte og en fejlrate på 9,5 procent.

Først på fjerdepladsen skifter producenten navn, og her dukker en Western Digital Red på tre terabyte op med en fejlprocent på 6,9.

De diske, der udmærker sig ved færrest fejl, er Hitachi og fire terabyte-diskene udmærker sig også med en lavere fejlrate.

Oversigten fra Backblaze er baseret på harddiske som virksomheden har mindst 45 af for at give en hvis troværdighed i statistikken.

Ligeledes er diskene, der anvendes i Backblazes datacenter, almindelige diske, som er beregnet til privatbrugere.

Prof-diskene, der sælges til brug i datacentre og til kontinuerligt brug, koster ofte mere end det dobbelte af de diske, der er rettet mod privatbrugermarkedet.

Men Backblaze statistik viser, at erhvervsdiskene ikke nødvendigvis giver mere værdi for pengene værd.

De almindelige diske har nemlig den samme eller en marginalt mindre fejlrate end prof-diskene.

Ligeledes viser tallene, at der er store variationer mellem mærkerne, og det er særligt Seagate, der adskiller sig i negativ retning.

Læs også: Statistik over 35.000 diske i stort datacenter: Disse harddiske er mest holdbare

Du kan læse bloggen her, hvor firmaet også beskriver definitionen af en fejl.

Du kan se alle data for de enkelte diske i denne oversigt:

Læs også:
Statistik over 35.000 diske i stort datacenter: Disse harddiske er mest holdbare

Fem tegn på din harddisk er døende

Efter tre års test: Her er den mest driftssikre harddisk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere