Artikel top billede

Google: Derfor patcher vi ikke alvorligt hul i Android

Der er en god grund til, at Google ikke vil patche et alvorligt sikkerhedshul i mere end hver anden Androidtelefon, bedyrer selskabet.

Det har vakt nogen opsigt, at Google ikke vil lappe en sårbarhed, der findes i mere end hver anden Android-telefon - nemlig hele 930 millioner telefoner.

Sårbarheden findes i WebView, der er et centralt element i alle Android-versioner ældre end 4.4 KitKat.

Men Google har en god grund til ikke at patche sårbarheden. Det kan nemlig gøre det hele meget værre, lyder det fra selskabet.

Google peger på, at WebKit alene består af mere end fem millioner linie kode samt at flere hundrede udviklere hver måned tilføjer flere tusinder tilføjelser til kodebasen.

Kræve store ændringer

"Det vil i kræve ændringer i meget store dele af koden, hvis der skal tilføjes sårbarheds-pathces til en mere end to år gammel version af WebKit, og det kan ikke lade sig gøre at udføre denne opgave på en sikker måde," skriver Googles sikkerhedschef, Adrian Ludwig, i en post om emnet.

Han anbefaler, at brugerne i stedet anvender Chrome eller Firefox som browser, da disse opdateres jævnligt.

"En opdateret browser vil kunne beskytte dig mod kendte sikkerheds-issues," skriver han.

Du kan læse mere om hullet i KitKat her: Sikkerhedshold: Google dropper opdatering til 60 procent af Android-brugerne.

Fejlen er opstået i WebView-komponenten, der anvendes i de tidligere versioner af platformen. Android 4.4 og 5.0 bruger i stedet en anden teknologi kaldet Blink, og er altså ikke berørt af sårbarheden.

De fleste telefoner, der kører 4.3 eller tidligere versioner, kan ret nemt opdateres til 4.4 eller 5.0, hvilket vil eliminere fejlen.

Der er dog ikke mange, der vil bøvle med at opgradere en skræddersyet Android-version på en gammel telefon.

WebView er motoren under Android-browseren, der kører sammen med Jelly Bean. KitKat har Chrome som browser.

Sikkerhedsmanden Tod Beardsly siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at WebView er det primære angrebsområde i Android, der er kendt for at være et udbredt mål for hackere på grund af den ret løse sikkerhed.

Læs også: Test af 20 antivirus-programmer: Her er den bedste av-software til din Android-mobil




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere