Artikel top billede

Sådan ser prototypen på den polskudviklede Mouse Box-computer ud.

Hele denne computer er pakket ind i en mus

Forestil dig, at du river en billig computer op af lommen, der kan forbinde trådløst til alle de skærme, du møder på din vej. Og at hele computeren er pakket ind i en mus. Sådan en computer er ved at blive udviklet i Polen.

I Polen har fem it-folk i begyndelsen af 20'erne fået en noget anderledes idé:

De er i gang med at få bygget og markedsført en hel computer, som er indbygget i en mus.

Ideen er, at den udover at virke som en almindelig mus, også er en computer i den musen, som kan forbindes trådløst til din arbejdscomputer, en projektor eller dit tv derhjemme, hvis det er udstyret med en HDMI-port.

Er det en Nokia-mus?

Indtil videre er der kun en prototype af Mouse Box-computeren, efter de polske softwareudviklere og industrielle designere i års tid har formået at presse alskens software og hardware ned i musen.

Men planerne går langt videre end det, fortæller holdets teamchef, Przemysław Strzelczyk, til Computerworld.

"Vi kigger efter partnere, der kan gøre Mouse-in-a-box til et rigtig produkt, og vi har indtil videre talt med en række selskaber, som er interesserede i at hjælpe os. Men indtil videre har vi ikke skrevet under på noget," lyder det fra Przemysław Strzelczyk.

Han arbejder i lighed med en anden Mouse Box-iværksætter til dagligt som software-udvikler og hardware-specialist for Nokia Networks, og vil ikke umiddelbart afvise, at det kan blive det finske firma, der skal markedsføre muse-computeren.

"Vi får at se, tror jeg, det politiske korrekte svar er," siger den 24-årige Przemysław Strzelczyk, som ikke ønsker at afsløre navne på andre mulige forretningspartnere.

Stadig en del børnesygdomme

Lige nu er der stadig en hale i musen i form af en ledning til en mikro HDMI-port, men efter prototype-udviklingen er det meningen, at den skal kunne forbinde trådløst til alle skærme med en HDMI-port.

Ligeledes arbejder det lille fem mands hold på at få induktionsstrømmen i musen til at spille optimalt, da musen er udviklet til at blive opladet ved berøringen af en musemåtte.

"Vi er så langt i processen, og det nok vil tage fire måneder at få de trådløse transmissioner og induktionsstrømmen til at virke. Derfor håber jeg, at vi får Mouse Box ud i løbet af 2015," siger Przemysław Strzelczyk.

Lommecomputer til under 1.000 kroner

Han fortæller samtidig, at hele ideen med opfindelsen af musen kommer af, at der mangler nogle anderledes og ultrabillige computere på markedet.

En endelig pris for den eventuelt konkrete Mouse Box-computer, vil han dog ikke lægge sig fast på.

"Den skal ud og konkurrere med billige notebooks og laptops, så den vil blive billigere end det," fortæller Przemysław Strzelczyk, der ikke afviser, at prisen kunne ligge på omkring 100 euro svarende til cirka 750 kroner.

Til den pris kan musen udvikles med 1,4 GHz ARM Cortex-processor med fire kerner, 2 gigabyte RAM,128 gigabyte harddisk, trådløs WiFI- og HDMI-forbindelser samt en ganske normal musefunktionalitet.

Kigger på Windows 10

Indtil videre kører Mouse Box-prototypen på musemåtten med Linux-distributionen Ubuntu.

Przemysław Strzelczyk forklarer, at holdet lige nu kigger på muligheden for at få Windows 10 ind i musen.

"Microsoft har åbnet for, at Windows 10 kan køre på ARM-arkitekturen, så det kan blive muligt at sælge Mouse Box med Windows 10."

Han kan ikke at kommentere på, hvad prisen vil blive, hvis det lykkes udviklerholdet at få presset Windows 10 ind til den kinesiske hardware.

"Vi må vente til den officielle lancering af Windows 10," lyder svaret.

Her kan du se, udviklernes egenproducerede video med prototypen på Mouse Box:

Læs også:
Dansk firma: Vi har fundet afløseren for musen og touchskærmen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere