Artikel top billede

Canons nye 5DSR er verdens første full frame spejlreflekskamera med en opløsning på over 50 megapixel.

NFC, Wi-Fi og 50 megapixels: Canon sender sværm af nye kameraer på markedet

Kæmpe opløsning, hurtigere processorer og trådløse forbindelser er blandt de mange nye kamera-features, der blev fremvist til Canons største produktlancering i årevis.

Canon holdt i formiddags deres største produktlancering i flere år.

Ikke færre end syv nye kameraer kommer i butikkerne i løbet af foråret. Og der var plads til nyt i mange kategorier.  

Den største overraskelse for kameranørderne var uden tvivl Canons nye tilføjelse til 5D-serien: 5DS, og det lidt skarpere 5DSR, er verdens første full frame spejlrefleks-kameraer med en opløsning på over 50 megapixel. Både 5DS og -SRudgaverne kan skyde fem billeder i sekundet i fuld opløsning. 

Flere pixels over hele linjen

Canon lancerede også EOS 750D og 760D som nye flagskibsmodeller til entry level-markedet. Det er spejlrefleks-kameraer til let øvede, der typisk ligger i prisklassen 5-6.000 kr.

Begge modeller fik forbedringer på flere områder. Ikke mindst blev der plads til en ny, større billedsensor på 24 megapixel, et forbedret autofokus samt en hurtigere processor.   

Canons kompakte systemkamera, EOS M3, fik også en opdatering, blandt andet et stærkere hus, bedre grip og ny sensor.

I kategorien kameraer uden udskiftelig optik lancerede Canon to nye modeller. Powershot SX410 IS, som har forbedret optisk zoom, og IXUS 275 HS, som er i den billigere ende, understøtter nu Full HD-video.

NFC og Wi-Fi skal klippe kabler

Canon har med små skridt forsøgt at tilpasse kameraerne til den forbundne virkelighed, de bruges i. Helst uden kabler. En på papiret fornuftig strategi, der dog rulles ud med en vis forsigtighed.

En af Canons nye idéer er et NFC- og Wi-Fi-drevet mediecenter ved navn Connect Station. Det kan f.eks. hente billederne fra dit kamera automatisk, når du sætter det på mediecenteret.

Idéen er, at Connect Station helt trådløst kan sende billederne til dit smart-tv, din tablet, printer - eller uploade dem til din foretrukne sky-lagertjeneste. 

Canon har også forøget fokus på apps, som blandt andet gør det muligt at fjernbetjene kameraet fra mobilen. Kameraet kan også aktiveres af NFC-chips, som sidder i de fleste telefoner af nyere dato.

De første produkter ventes at være i butikkerne i løbet af marts, og de sidste i juni 2015.

Læs også:
Hands-on: Canon EOS 70D kamera til entusiaster




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere