Artikel top billede

Microsoft klar med Windows 10 til phone - disse telefon-modeller kan downloade systemet

'Windows 10 Technical Preview for phones' kan downloades på en række smartphones. Inden længe åbner Microsoft for flere modeller.

Microsoft er klar med Windows 10 Technical Preview til smartphones, som er en særligt tilrettet udgave af den preview-version, der i nogle måneder har været på gaden af Windows 10 til pc'er.

Preview-udgaverne er ufærdige test-versioner, som anvendes som grundlag for forbedringer og tweaks, så de endelige udgaver kan blive så fejlfri som muligt.

Du kan læse mere om Microsofts planlagte skrotning af styresystemet Windows Phone her: Windows Phone elimineret: Sådan skal Windows 10 køre på din smartphone

Den nye 'Windows 10 Technical Preview for phones' bliver leveret til en række af Microsofts Lumia-telefoner fra mellem-markedet, nemlig Lumia 630, 635, 636, 638 og 730 samt flagskibs-modellen Lumia 830.

"Vi indleder med at understøtte et begrænset antal af modeller med denne første preview," skriver Microsofts Windows 10-chef, Gabriel Aun, i en blog post.

Microsoft halter trods opkøb af verdens engang mægtigste mobiltelefon-selskab, Nokia, samt massive investeringer i området fortsat langt bagefter Googles Android og Apples iOS på smartphone-området.

Det kan du læse mere om her: Katastrofe-tal for Microsoft: Windows Phone får baghjul af iOS og Android

Microsoft har blandt andet forsøgt at modvirke de pressede markedsandele ved at sænke priserne på Lumia-telefonerne.

Læs også: Få det store overblik: Her er de bedste smartphones lige nu

Seneste skud på stammen er det nye styresystem Windows 10, som er designet til i vid udstrækning at kunne flyde frit mellem smartphones, pc'er og tablet-computere.

Det kan du læse mere om her: Overblik: Den fulde historie om Windows 10: Microsofts fremtid er på spil

"Windows 10 vil være en motor under innovation på tværs af skærme af alle størrelser. Vi er på vej med ny hardware fra Microsoft og vores partnere - inklusive nye flagskibs-telefoner," skriver Gabriel Aun.

Windows 10 til smartphones byder blandt andet på indførelsen af en række såkaldte 'quick actions'-notifikationer, som brugeren kan håndtere og interagere med på forskellig måde - blandt muligheden for at tænde og slukke VPN'er og lignende, ligesom telefonerne får en ny Photos-app.

Microsoft er desuden på trapperne med en særligt tilrettet udgave af Office til Windows 10 til smartphones.

Snart vil selskabet være klar med en ny såkaldt Mail and Calendar Universal-app samt ny Skype, der integreres direktør i Microsofts Messaging-tjeneste.

Blandt andet vil selskabet snart være klar med Windows 10-preview til Lumia 1020 og Lumia 1520.

I modsætning til den pc-rettede technical preview, kan det ikke lade sig gøre at køre smartphone-udgaven inde i en virtuel maskine.

Det betyder med andre ord, at man går 'all in,' hvis man som Lumia-ejer ønsker at teste Windows 10 Technical Preview på sin smartphone.

"Vi har ikke smadret en eneste telefon under alle vores interne tests, men det er IKKE UMULIGT, så du bør være opmærksom på, at der er en potentiel risiko," skriver Windows 10-chef Gabriel Aun.

Han peger desuden på, at der er en mulighed for, at der bugs i Windows 10-previewen, som kan blokere for eksempelvis 'features, der er vigtige for dig - inklusive opringning og andre centrale funktionaliteter," skriver han.

Microsoft er dog klar med et såkaldt Windows Phone Recovery Tool, som man kan anvende til at slippe ud af Windows 10 Technical Preview, hvis noget skulle gå galt.

Du kan downloade Windows 10 Technical Preview for phone via Microsoft-app'en Windows Insider.

Læs også:

Få det store overblik: Her er de bedste smartphones lige nu

Windows Phone elimineret: Sådan skal Windows 10 køre på din smartphone

Nu får Windows Phone nye cloud-muligheder: Her er app'en

Sådan undgår Windows 10 at blive et flop

It-forhandlere: Derfor gider vi ikke sælge Windows Phone og Surface

Den svære beslutning for Microsoft: Hvem skal betale for Windows 10? Og hvem skal ikke?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere