Artikel top billede

Bølge af Bluetooth-sager truer: Patentfirma presser 100 millioner kroner ud af Samsung

100 millioner kroner må Samsung slippe i en patentsag om selskabets brug af Bluetooth, der meget vel kan være startskuddet på en lang række patentsager mod it-giganters brug af Bluetooth.

Den sydkoreanske teknologigigant Samsung har tabt en patentsag over brugen af Bluetooth-teknologien i selskabets produkter til en medarbejder hos Rembrandt IP - en af it-branchens mest berygtede patentfirmaer - og trolde.

Godt 100 millioner kroner må Samsung slippe til Rembrandt IP, hvis medarbejder, Gordon F. Bremer, står til at få 2,5 procent ud af søgsmålet, fordi han ligger inde med to berørte patenter, skriver Ars Technica.

Patenterne, som Samsung menes at have overtrådt i selskabets brug af Bluetooth-teknologien, hidrører kompatibiliteten mellem forskellige typer af modemmer, som igen er forbundet til en række applikationer fra 1997.

Har ikke læst specifikationen

Rembrandt IP's advokat lagde i retten vægt på, at Gordon F. Bremers patenter berører alle produkter, der benytter eller har benyttet Bluetooth 2.0 og senere versioner i Samsung-porteføljen.

Også selv om Gordon F. Bremmer i retten erkendte, at han ikke havde været involveret i udviklingen af specifikationen til Bluetooth 2.0.

Han sagde direkte, at han ikke havde læst specifikationen før 2007. Det vil sige tre år efter, at den version kom på markedet.

Alligevel tøvede Rembrandt IP's advokater ikke med at fejre sejrens sødme oven på den store erstatning.

"Retfærdigheden er sket fyldest. Rembrandt-opfindelserne er hjertet i Samsungs Bluetooth-teknologi," lød det således fra selskabets juridiske rådgiver Demetrios Anaipakos, oven på afgørelsen.

Advokaten forventer, at Samsung nu vil appellere afgørelsen, som kan være startsskuddet på en lang række sager mod selskaber, der benytter Bluetooth-teknologier i deres produkter.

Rembrandt er da ingen trold

For Rembrandt IP har specialiseret sig i patentsager, og med over 100 patenter har Gordon F. Bremer i de seneste ni år tjent godt 4,3 millioner kroner, når han har fået 2,5 procent af de vundne erstatningssager.

Udover sejren over Samsung har Rembrandt IP også kastet sig over Facebooks Like-knap, Comcasts datatransmission i kablerne samt andre prominente it-selskabers brug af specifikke og åbenbart patent-berørte teknologier.

Det har selskabet været i stand til at gøre, fordi det ved stiftelsen i 2004 øjeblikkeligt fik tilført en lille milliard kroner, som blev investeret i patenter, der siden har været stridspunkter i en række retssager.

Selskabets bestyrelsesformand, Paul Schneck, er tidligere rådgiver for blandt andre den amerikanske efterretningstjeneste NSA. Han ser ikke Rembrandt IP som en patenttrold.

"Vi arbejder for at løfte deltagelsen af patentindehavere, som ikke har ekspertise og/eller økonomi til at beskytte deres rettigheder imod selskaber, der vil bruge deres patenter uden at betale for dem," har han forklaret i forbindelse med selskabets kamp mod Facebook i 2013.

Læs også:
Microsoft scorer 20 milliarder kroner på Android-patenter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere