Artikel top billede

Lenovo efter hård kritik: Sådan kan du fjerne vores malware på din pc

Lenovo kom i mediemøllen sidste uge for at have installeret et program på selskabets computere, som mest af alt minder om malware. Nu kommer Lenovo selv med et program til at fjerne det usikre program samt certifikat.

Lenovo har installeret et program på mange af Lenovos forbruger-pc'er, som ikke bare sørger for, at du som bruger modtager reklamer på ellers HTTPS-sikre hjemmesider, men samtidig er programmet og et tilhørende rod-certifikat usikkert og kan skade dig og din computer.

Lenovo blev første gang bekendt med problemet tilbage i september, men det er først for nylig, at hackeren Marc Rogers har forklaret, hvordan certifikatet kan benyttes til at hacke sig adgang til alle computere med Superfish.

Inden det havde Lenovo forklaret, at Superfish ikke var farlig - selv om den amerikanske regerings sikkerhedsfolk har sagt det modsatte.

Nu har Lenovo så udsendt et program til at fjerne både Superfish og certifikatet, som du kan hente her.

Programmet gør det samme, som hvis du selv fjerner certifikatet manuelt, men da ikke alle har teknisk snilde til at rode rundt i certifikater, så er programmet nok en god løsning.

Samarbejder med Microsoft og McAfee
I første omgang skrev Lenovo et blogindlæg, hvor selskabet forklarer, hvordan man kan gå ind i Tilføj/fjern programmer for at fjerne "Superfish Inc / Discovery Visual," som programmet hedder.

Efter en ren klagestorm i kommentarfeltet gik Lenovo videre til også at fortælle, hvordan man fjerner det usikre rod-certifikat, som tillader it-kriminelle at snyde din computer til at SSL-godkende ondsindede hjemmesider. Og derefter programmet.

Men yderligere har Lenovo også indgået et samarbejde med antivirus-tjenesten McAfee og Microsoft for at få fjernet Superfish - selv hos dem, som ikke hører om det fornævnte program til at fjerne Superfish.

"Vi arbejder sammen med McAfee og Microsoft mod at få fjernet Superfish og rod-certifikat. Det er allerede n færd med at ske netop nu," skriver Lenovo.

Microsoft skrev tidligere på ugen, at de havde skrevet Superfish og certifikatet ind i Microsofts egen antivirus-program, Windows Defender, som en virus/farlig software.

Ironisk nok er McAfee selv et af de forudinstallerede programmer, som Lenovo installerer på sine computere. Fuldstændig ligesom Superfish.

Læs også: Lenovo-crapware gør din computer sårbar: Sådan fjerner du programmet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere