Artikel top billede

Datamængderne vokser og vokser: Her er fire nye NAS til at holde styr på det hele

Western Digital er glad for de stigende datamængder, for det giver mere forretning og øger aktiekursen. Og nu vil producenten af de populære Red-diske have en endnu større bid af kagen.

London: Om et år vil alle vestlige husstande hver især eje 3,3 terabyte data. Det mener analysehuset Gartner, og det er i den grad vand på datalagringseksperten Western Digitals (WD) mølle, for det giver gang i forretningen.

Nu skal der endnu mere skub i den del, der hedder NAS-servere (Network Attached Storage). Torsdag præsenterede WD fire nye enheder til selskabets produktudbud på et pressemøde i London.

Læs også:
Stortest: NAS-servere fra Synology, Qnap og Asustor

To af maskinerne skal supplere WD's udbud af maskiner til såkaldte "prosumers" - altså krævende forbrugere og folk som arbejder med optagelse og redigering af foto og video og andre kreative i den grafiske verden.

To andre maskiner skal være WD's helt nye tilbud til mindre virksomheder.

Alle de nye maskiner er lanceret på det danske marked.

Nye maskiner til prosumers

Til de såkaldte prosumers har WD hidtil haft modellerne EX2 og EX4. De to nye modeller kaldes EX2100 og EX4100.

Ydelse: Dual-core Marvell Armada 385- og 388 processorer med henholdsvis 1GB og 2GB RAM

Backup: NAS til NAS-replikering, NAS til USB, NAS til cloud (Dropbox, ElephantDrive, Amazon S3), Smartware Pro client backup med fleksible restore points

Interface: WD's egen password-beskyttede My Cloud-app, My Cloud OS er installeret på flash for at give hurtig og nem opsætning.

Features: One-touch USB 3.0-kopieringsknap, understøtter flere forskellige overførselsprotokoller, Streaming media Server for tilsluttede DLNA-enheder, kan opsættes ved hjælp af flere tredjepartsapps

Priser: EX2100 (med moms)
0TB: Set til 2.799 kr.
4TB: Set til 4.899 kr.
8TB: Set til 6.499 kr.
12TB: Set til 8.499 kr.

Priser EX4100

0TB: Set til 4.299 kr.
8TB: Set til 8.499 kr.
16TB: Set til 11.999 kr.
24TB: Set til 16.999 kr.

Maskinerne til mindre virksomheder

De to helt nye modeller beregnet til mindre virksomheder kaldes DL-2100 og DL-4100

Ydelse: Dual-core Intel Atom C2350- og C2338-processor med henholdsvis 1GB og 2GB RAM

Databeskyttelse: Optimeret til WD's Red-diske with NASware-teknologi, konfigurerbar RAID (0,1,5,10), to gigabit Ethernet-porte og to indgange til strømforsyning, flere forskellige back-up-muligheder.

Interface: WD's egen password-beskyttede My Cloud-app, My Cloud OS er installeret på flash for at give hurtig og nem opsætning.

Virksomhedsrettede features: iSCSI target og initiator, understøtter Microsoft Active Directory, AES 256-bit-kryptering, integregrede tredjepartsapps.

Skaleringsmuligheder: Hukommelsen kan udvides op til 6GB, storage kan udviddes via dual NIC's, kapacitet op til 24TB med "hot-swappable"-drev.

Priser DL2100 (med moms):
0TB: 3.899 kr.
4TB: 5.999 kr.
8TB: 7.299 kr.
12TB: 9.799 kr.

Priser DL4100:
0TB: 5.999 kr.
8TB: 9.499 kr.
16TB: 12.999 kr.
24TB: 16.999 kr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere