Artikel top billede

(Foto: Frederik Danvig)

IBM kaster milliarder af kroner ind i stor redningsplan

Med en gigantisk investering forsøger IBM at komme på forkant med det, som selskabet tror bliver fremtidens helt store forretningsområder.

IBM sætter 26 milliarder kroner af til investeringer i de tre områder, som selskabet mener kommer til at tegne fremtidens forretning, nemlig cloud, analyse og mobile teknologier.

De 26 milliarder kroner vil blive investeret inden årets udgang.

Selv for et selskab af IBM's størrelse er 26 milliarder kroner mange penge, og investeringens omfang understreger, at IBM for tiden kæmper med at få sat skub i den kæmpe-omstilling, som er nødvendig for det store, gamle selskab, der engang var verdens førende, men som nu har svært ved at følge med andre fremadstormende selskaber i det skiftende marked.

Omstillingen skal dreje IBM væk fra det hidtidige fokus på hardware over mod de nye services-baserede forretningsområder, som allerede i dag for alvor er begyndt at tegne fremtidens it-virksomheder.

Også andre af de store it-selskaber som Microsoft, Dell og HP er slået ind på samme spor.

IBM's omstilling har haft massiv effekt på den danske forretning, der fornylig fik ny topchef.

Ham kan du læse mere om her: Ny IBM-boss er et overraskende valg - men sender et klart signal

Samtidig fyrede IBM Danmark tidligere på ugen en række medarbejdere, hvilket du kan læse mere om her:

IBM forventer, at kæmpe-investeringen vil kunne føre til, at den årlige omsætning fra 2018 vil blive hævet med 260 milliarder kroner.

Det er noget, som selskabet har stærkt brug for efter 11 kvartaler med støt faldende omsætning.

IBM omsatte i fjor for fem milliarder dollar mindre end i 2013 - blandt andet på grund af faldende omsætning i de områder, hvor selskabet historisk har tjent kassen, som for eksempel mainframes, Unix-servere og lignende.

IBM's seneste kvartalsregnskab viste nedgang på alle hoved-områder: Hardware, software og services.

Det kan du læse mere om her: Konstant tilbagegang i 11 kvartaler: Her satser IBM på ny vækst efter langvarig nedtur.

IBM har samtidig solgt sine to store hardware-divisioner. Server-forretningen blev i januar 2014 solgt til Lenovo, mens GlobalFoundries i efteråret 'købte' IBM's underskudsgivende chip-fabrik.

Det kan du læse mere om her: IBM betaler 'køber' 8,7 milliarder kroner for at slippe af med fabrik

"En stor del af omsætnings-faldet har været orkestreret af os selv. Vi har omstruktureret hardware-forretningen, som nu udgør mindre end 10 procent af selskabet, mens som nu igen er profitabel," lyder det fra topchef Virginia Rometty.

Den store omstilling

En af IBM's store udfordringer er cloud computing, som på flere måder har vendt op og ned på den måde, som it-branchen fungerer på.

Den internet-baserede leverings-form er fleksibel og giver nye muligheder for kunderne, men har med sin abonnements-baserede forretningsform især ramt de store gamle selskaber, der har bygget forretningen op på at sælge licenser og ydelser på langvarige kontrakter.

IBM bedyrer selv, at selskabets cloud-forretning er vokset med hele 60 procent i de seneste par år, men nu skal der altså mere smæk i bolledejen.

Det er målet, at den samlede forretning hentet på de nye områder - cloud, mobile og analytics - skal udgøre mere end 40 procent af IBM's samlede omsætning inden for en ganske kort årrække.

Sidste år udgjorde de tre forretningsområder 27 procent af omsætningen efter at have vokset 16 procent på et år.

IBM har blandt andet som led i bestræbelserne indgået en tæt samarbejdsaftale med Apple, som du kan læse mere om her: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS

IBM meddeler, at der er flere aftaler af lignende karakter på trapperne.

Læs også:

IBM Danmark fyrer 90 ansatte - især én afdeling ramt: Få overblikket her.

Derfor er der ingen vej uden om gigantisk fyringsrunde i IBM

Konstant tilbagegang i 11 kvartaler: Her satser IBM på ny vækst efter langvarig nedtur

Årsregnskab: Presset IBM står over for én afgørende udfordring

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere