Artikel top billede

Google køber webdomæne for 166 millioner kroner

Kampen for at sikre sig de bedste toplevel-domæner er gået ind. Google lægger rekord-sum for særligt domæne.

Efter den internationale domæne-organisation Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) har sat nye toplevel-domæner til salg, har Google slået til med den store pengepose.

Online-giganten har i en auktion via sit datterselskab Charleston Road Registry med et bud på godt 166 millioner kroner vundet retten til at benytte toplevel-domænet .app.

Det skriver BBC.

Har søgt flere domæner

I ansøgningen til ICANN skriver Charleston Road Registry, at selskabet ikke overraskende vil benytte toplevel-domænet til at lade applikationsudviklere udbyde domæner relateret til applikationer.

"Specialiseringen gør det klart over for internetbrugere, at dette er det autoritative og udvalgte sted, hvor de kan finde applikationer og informationer omkring udviklere via forskellige og strømlinede webadresser," lyder det i ansøgningen.

Udover .app-ansøgningen, der blev sendt af sted til ICANN i sommeren 2012, har Google også søgt om toplevel-domæner som .google, .docs, .youtube og .lol.

Millioner på domæner

Google er langt fra det eneste selskab, der har været ude og gafle toplevel-domæner i millionklassen.

Også det multinationale farikant af medicinaludstyr, medicin og husholdningsprodukter Johnson & Johnson har købt toplevel-domænet .baby for den nette sum af 20 millioner kroner.

Teknologifirmaet Dot Tech har købt .tech-endelsen for 45 millioner kroner, mens internetselskabet Amazon har scoret .buy og .book for henholdsvis 30 millioner kroner og op mod 60 millioner kroner.

Også det danske webhosting-selskab One.com har købt godt ind af toplevel-domænerne for millioner af kroner, som du kan læse mere om her: Dansk webhosting-firma scorer rasende dyrt toplevel-domæne

Læs også:
Nu skal der handles Sex - vil du byde ind?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere