Artikel top billede

Microsoft svinger pisken over sine forhandlere: Flere kunder skal op i skyen

Forhandlere, der sælger abonnementer på Microsofts Office 365, gør ikke nok at sende kunderne op i skyen, mener Microsoft.

En kunde med et abonnement på Office 365 er ikke længere godt nok for Microsoft.

Software-selskabet presser nu på for at få sætte mere fart på kundernes deployment og forbrug af softwaregigantens cloud-services.

Alt for mange af Microsofts-kunder på Office 365 vælger nemlig at benytte muligheden for at installere softwaren lokalt i stedet for at overgive sig til skyen.

Så trods imponerende salgstal, er der fortsat alt for få kunder ude i den virkelige verden, som for alvor bruger cloud-teknologien.

I praksis betyder det, at mange Microsofts-kunder slet ikke bruger services som Onedrive, Yammer og Lync/Skype, som deres Office 365-abonnement giver adgang til.

Derfor har Microsoft sat tommelskruerne på sine forhandlere og fjerner en række af rabatterne på køb af et Office 365-abonnement.

I stedet bliver pengene kanaliseret direkte ud til de kunder, som dropper deres lokale installation og går over til cloud.

Fjerner licens-rabat

Manøvren lægger pres på Microsofts partnere og forhandlere, som nu må overveje om de skal satse på support og deployment af løsninger til de "ægte" cloud-kunder i stedet for blot at sælge licenser.

"Vi har ændret rabatstrukturen på licenssiden, således at vi investerer ekstra midler i at få kunden op i skyen. Det kommer også partnere til gode gennem forskellige initiativer," siger divisionschef for Office hos Microsoft Danmark, Aaren Ekelund.

"Office 365 giver ikke bare mulighed for køre mail og Office-online, men også storage gennem Onedrive, Sharepoint og Lync/Skype. Vi har stor interesse i, at vores kunder får mest mulig glæde af at bruge de services, som vi stiller til rådighed. Det er fint nok, at kunderne bruger for eksempel mail i skyen, men det er endnu bedre, hvis de bruger hele platformen. Derfor har vi en interesse i at få forbruget i vejret," siger Aaren Ekelund.

Han fortæller, at Microsoft nu vil lægge mere vægt på, at forhandlerne bruger kræfter på at få kunderne til at gå fuld og helt ind i cloud-verdenen.

"Hvis vi ikke får vores kunder til at bruge vores services, falder vores vision om at videreudvikle teknologien til jorden. Det skinner så også igennem i, hvad vi gerne vil have vores partnere til at hjælpe os med. For jo hurtigere vi kan få vores kunder i gang med de her services, jo mere forretning er der i det for Microsoft og vores partnere," siger Aaren Ekelund.

Brugerne skal bruge det

Microsoft-forhandleren Adactit er et af de firmaer som satser hårdt på at levere løsninger baseret på Office 365.

Direktør Jesper Grønbæk bekræfter, at Microsoft gennem et stykke tid har haft øget fokus på at øge kundernes brug af de services, som er en del af Office 365.

"Der har været mange licenspartnere, der har solgt licenser, uden at der er blevet fulgt op på, om kunderne tager det i brug i praksis. Det har vi så nydt godt af, fordi vi har kunnet hjælpe kunderne med den del. Vi sælger ikke licenser for at sælge licenser. Vi sælger licenser for at brugerne skal bruge det. Så det her er vand på vores mølle," siger Jesper Grønbæk.

Office 365 har de seneste år været det absolutte flagskib i Microsofts cloud-strategi, hvor platform, software og traditionelle services leveres som abonnement direkte til kunderne.

I sit seneste kvartalsregnskab steg Microsofts omsætning på cloud-ydelser med mere end 100 procent sammenlignet med året før. En stor del af stigningen er drevet af netop Office 365.

Læs også:

Slet bare dine filer fra Office 365 - Microsoft gemmer dem for evigt

Stor cloud-test: Office 365 versus Google Apps i 2014




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere