Artikel top billede

(Foto: unknown)

Roaming-opgør udskudt: Telebranchen kan malke videre på din udlandstelefoni

Roaming-monstret med dyrere priser på udlandstelefoni og mobilsurfing skulle have været fjernet om nogle måneder, men lever formentlig videre i flere år.

Egentlig skulle roamingafgifterne med de forhøjede priser på mobiltelefoni og -data have været afskaffet i Europa til nytår, men EU har nu valgt at forlænge perioden frem til minimum 2018.

Forlængelsen af roamingafgifterne er sket på et møde mellem de 28 EU-landes transport-, tele- og energiministre, skriver Reuters.

EU-Kommissionen har ellers været stor fortaler for at droppe roamingafgifterne, hvilket da også er sket drypvist i de senere år på både tale- og datatrafikken.

Vinderne bliver telebranchen

Med onsdagens vedtagelse om at skyde fjernelse af roaming-afgifterne til hjørnespark betyder det, at EU-medlemslandene til april skal ud i et nyt opgør med Kommissionen om afskaffelse af roaming-priserne.

"Dette er ekstremt skuffende. De eneste vindere er de nationale teleoperatører," siger formand for den liberale politikergruppe i Europaparlamentet, Guy Verhofstadt, til Reuters.

Afskaffelsen af roamingafgifterne er en del af en større telepakke, som EU-landene i den kommende tid skal tage stilling til. Den pakke kommer også til at indeholde områder som netneutralitet og frekvenser. 

Dansker kæmper videre

Til Berlingske Tidende fortæller den danske europaparlamentariker Jens Rohde (V), som har været med i udarbejdelsen af telepakken, at han vil kæmpe videre. 

"De valgte medlemmer af Europaparlamentet stemte for at afskaffe roaming med udgangen af 2015, og vi vil forsvare denne holdning med styrke i de forhandlinger, som kommer," siger Jens Rohde.

Berlingske Tidende oplyser desuden, at det lettiske EU-formandskab forventer, at der kan ligge en ny aftale klar 30. juni 2016, så EU-parterne midt i 2018 kan starte nye drøftelser omkring, hvad der skal til for helt at fjerne roamingafgifterne.

Mens EU vender og drejer roaming-politiken er flere teleselskaber af egen fri vilje begyndt at sætte afgifterne ned, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Netflix-film til søs kan koste dig over 330.000 kroner

Fem grunde til at dit teleselskab snart vil være totalt forandret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere