Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nets nedlægger hundredevis af stillinger - 220 mand skal ud

Nets skiller sig af med 220 ansatte, hvis stillinger skal nedlægges. Der er brug for at effektivisere og strømline butikken, meddeler Nets, der for et års tid siden blev købt af kapitalfonde, hvis trimnings-plan nu er blevet sat i gang.

Betalingsløsnings-selskabet Nets nedlægger 220 stillinger i organisationen, der samlet i de nordiske lander i dag beskæftiger omkring 2.500 ansatte.

Selskabet forventer, at en stor del af reduktionen vil kunne gennemføres via frivillige fratrædelser blandt selskabets ansatte.

I en pressemeddelelse oplyser Nets, at den massive reduktion af stillinger skyldes, at selskabet vil ruste sig til 'fremtidig vækst.'

"For at fastholde successen og sikre langsigtet, bæredygtig vækst, skal vi kunne reagere hurtigere på kundernes behov og fremme innovationen," meddeler administrerende direktør Bo Nilsson i en pressemeddelelse.

Nu kommer kapitalfondene

Med i billedet hører, at Nets for et års tid blev købt af kapitalfondene Bain Capital og Advent International (der også ejer KMD) for det, der er blevet betegnet som en markant overpris - nemlig hele 23 gange selskabets driftsindtjening.

Det kan du læse mere om her: Her er konsekvenserne af Nets-salg til kapitalfonde

Kapitalfondene sigter efter at sælge Nets videre indenfor en håndfuld år.

Skal de hente den ønskede gevinst hjem, kræver det en fokuseret trimning af selskabet, som altså nu for alvor er gået i gang med at effektivisere og strømline processer og mandskab.

Skal manøvren lykkes, så kapitalfondene får trukket gevinsten hjem, kræver det nemlig, at Nets dels får nedbragt sine omkostninger, dels får hævet omsætningen. Og tiden er knap.

Bain Capital og Advent International har været gennem det hele før, for de har været gennem samme tur med den britiske Nets-pendant WorldPay, som de købte i 2010.
Advent International ejer ligeledes KMD, som fonden købte i 2012. Sælgerne var dengang et andet kapitalfonds-konsortie.

KMD og Advent International gennemførte i efteråret en stor fyringsrunde i KMD, selv om selskabet skovlede penge ind.

Det kan du læse mere om her: KMD's store slankekur: Derfor fyrer selskabet trods enormt overskud.

Nets-topchef Bo Nilsson på, at kundernes behov bliver mere og mere sofistikerede, og at Nets skal følge med, når det gælder om at kunne levere det ønskede serviceniveau.

Derfor er det ifølge ham nødvendigt, at selskabet 'organiserer vores ressourcer, så de bliver mere strømlinede," siger han.

Han peger på, at der derfor er et stort behov for, at forbedre effektiviteten i selskabet og få skabt en mere strømlinet organisation.

Nets står blandt andet bag dankortet, der netop har været ramt af nedbrud.

Det kan du læse mere om her: Nets efter dankort-nedbrud: Vi beklager

Ligeledes står selskabets bag betalingsservice og NemID, ligesom det sammen med Post Danmark ejer e-Boks.

Topchef Bo Nilsson meddeler, at selskabet er ved at gøre sig klar til en vækstplan, der vil følge i kølvandet på den kommende nedskæring.

Nets er blandt andet på trapperne med sin egen mobilbetalingsløsning, der skal tage kampen op med den sværm af løsninger, der i den seneste tid har set dagens lys.

Det kan du læse mere om her: Nets præsenterer egen mobilbetalings-løsning om få dage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere