Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Direktør-exit i GN Netcom - international topchef udnævnt til ny administrerende direktør

Opdateret: Niels Svenningsen stopper som administrerende direktør i GN Netcom. Virksomheden, der ellers tjener styrtende med penge, har netop ansat ny administrerende direktør.

GN Store Nord har netop udnævnt René Svendsen-Tune som ny administrerende direktør for headset- og unified communications-forretningen GN Netcom.

Han starter i stillingen den 1. april og erstatter dermed Niels Svenningsen på posten.

"René Svendsen-Tune erstatter Niels Svenningsen, der har besluttet at fratræde sin stilling som administrerende direktør for GN Netcom på grund af familiære årsager," meddeler virksomheden

Det er en ganske velkørende forretning, René Svendsen-Tune kommer til at overtage fra Niels Svenningsen. 

I det seneste regnskab lød omsætningen på 2,1 milliarder kroner (2013), 19 procent mere end året før, og resultatet før skat var 491 millioner kroner.

GN Netcom vandt af samme årsag hele to kategorier Computerworlds Top 100 2014 - "hardware" og "tele- og netværksudstyr".

GN Netcom giver da også selv Niels Svenningsen pæne ord med på vejen:

"Niels Svenningsen startede i GN Netcom i december 2013 og har sikret en succesfuld eksekvering af Strategi 2014 - 2016: INNOVATION & VÆKST igennem 2014, hvilket har ført til de bedste finansielle resultater nogensinde i GN Netcom og et globalt lederskab inden for Unified Communications," skriver virksomheden selv i en pressemeddelse.

"Vi er kede af, at Niels fratræder. Han har gjort en stor indsats for virksomheden i sin tid som administrerende direktør. Han har sikret en solid lancering af vores nye og meget unikke produkter og positioneret virksomheden til at kunne opnå endnu stærkere resultater i fremtiden", udtaler bestyrelsesformand Per Wold-Olsen videre.

Mød den nye direktør

René Svendsen-Tune har været bestyrelsesmedlem i GN Store Nord siden 2007, så han har allerede et godt kendskab til GN Netcom-forretingen.

Han kommer fra en international topstilling i Nokia Networks, hvor han er præsident for Europa og Latinamerika samt medlem af direktionen.

"Da Niels fratræder, er jeg yderst tilfreds med, at René har mulighed for og er villig til at acceptere jobbet som administrerende direktør for GN Netcom. René stopper i sit nuværende job som præsident for Nokia Networks i slutningen af marts og kan indtræde direkte som administrerende direktør i GN Netcom."

"At få en erfaren leder som René med detaljeret viden om GN til at overtage ledelsen på nuværende tidspunkt vil sikre fortsat stærk forretningsudvikling og fortsat optimal eksekvering af vores 2014 - 2016 strategi", udtaler bestyrelsesformand Per Wold-Olsen.

René Svendsen-Tune træder med udnævnelsen til administrerende direktør i GN Netcom ud af GN Store Nords bestyrelse.

GN Netcom har i dag 319 ansatte og holder til i Ballerup uden for København. 

Læs også:

GN Netcom har ramt en guldåre: Er klar til at indtage verden

Her er overblikket: Alle Top 100-vinderne i 2014




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere