Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC peger på sig selv som mål for opkøb

Koncernchef Carsten Dilling sender sit eget selskab på banen som kandidat til at blive opkøbt.

Bølgen af opkøb på det danske og skandinaviske telemarked kan også ramme TDC.

Sådan lyder den opsigtsvækkende melding fra TDC's koncernchef Carsten Dilling, som i dagens udgave af dagbladet Børsen siger, at man i TDC forventer yderligere konsolidering i telebranchen.

"Vi tror da på, at der kommer mere konsolidering end de tre eksempler, vi nu lige har set i Skandinavien," lyder det fra TDC-bossen med henvisning til begivenhederne det sidste halve år.

Før jul annoncerede Telia og Telenor, at de samler deres danske aktiviteter i et fælles selskab. I Norge har Telia købt Tele2, mens TDC i efteråret købte det norske kabel tv-selskab Get.

Carsten Dilling sætter ikke navn på, hvem der kunne være interesseret i at købe TDC, og han understreger samtidig, at TDC driver sin forretning ud fra den forudsætning, at man i fremtiden skal stå alene.

Dilling krydrer dog sin analyse med en tvetydig udtalelse om, at netop TDC's tiltro til egen overlevelse, kan gøre selskabet mere interessant for en eventuel køber.

"Man ved aldrig, hvor det her ender, eller hvad slutspillet bliver. Vi kører vores forretning ud fra, at vi skal stå alene. Og vi tror på, at den plan er så stærk, at vi dermed bliver et mere og mere interessant opkøbsemne for dem, der er interesserede, " siger Carsten Dilling til Børsen.

TDC er en joker

Børsanalytikere og investorer bakker ifølge avisen op om signalerne fra TDC-chefen.

Aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank peger på, at Telia og Telenors danske alliance gør dem mindre sandsynlige som købere af TDC. Men TDC's køb af Get øger fokus på kabel tv-markedet, og det kan gøre selskabet attraktivt for udenlandske selskaber.

Hos Unipension betegner investeringsansvarlig Louise Jørring Gev TDC-aktien som en joker, som det er værd at holde fast i for investorerne.

Hun peger på, at konkrete opkøb eller bare forlydender om opkøb i telebranchen tidligere har været fået kursen på TDC-aktien til at stige.

"Det er også årsagen til, at vi bevarer en eksponering," siger hun.

I skrivende stund er kursen på TDC-aktien steget med 2,7 procent siden handelen på Københavns Fondsbørs åbnede i morges.

Læs også:

Carsten Dillings trepunktsplan: Nu skal kundeflugt fra TDC stoppes

TDC-boss om Telia/Telenor-fusion: Vi tager det meget alvorligt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere