Artikel top billede

Cher Wang er ny CEO i HTC.

Hårdt pressede HTC ansætter ny administrerende direktør - her er hun

HTC producerer glimrende smartphones, men har svært ved at følge med på markedsandelene og kæmper med røde regnskaber. Nu ansætter selskabet en ny administrerende direktør og varsler nye tider.

Cher Wang er navnet på den nye administrerende direktør i smartphone-selskabet HTC.

Hun er medstifter af HTC og har indtil nu fungereret som bestyrelsesformand, men skal nu overtage direktør-posten efter Peter Chou.

"Peter Chou vil skifte til en ny strategisk rolle og lede den fremtidige produktinnovation," meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

HTC blev stiftet i 1997 og var blandt pionererne på markedet for de mere avancerede mobiltelefoner, lommecomputere og smartphones.

Selvom HTC stadig producerer glimrende smartphones, der både vinder priser og får gode anmeldelser, har selskabet specielt i de senere år haft svært ved at følge med i det vilde ræs på markedet, hvad angår markedsandele.

I Gartners opgørelse over det globale smartphone-salg i hele 2014, er HTC ikke at finde blandt de fem største - Samsung, Apple, Lenovo, Huawei og LG - men derimod i kategorien "andre", der har en samlet markedsandel på 43 procent.

Den mindste af de fem store, LG, har en markedsandel på 4,6 procent, så vi ved altså, at HTC har mindre end det på globalt plan.

Nye tider i industrien

HTC selv ser dog nu nye tendenser på markedet, lyder det i pressemeddelelsen.

"Vi ser hurtigere forandringer i industrien, hvor smartphonen bliver vores personlige 'hub', der tilslutter os en voksende verden af enheder. Vi var pionerer i smartphone-industrien; nu overfører vi den tankegang for at kunne realisere potentialet i en ny generation af produkter og tjenester, der er koblet sammen."

Cher Wang udtaler videre: "Som den entreprenør, jeg er i hjertet, er jeg begejstret for at se så mange nye muligheder, og det er mig en ære at acceptere denne mulighed for at hjælpe med at forme den næste etape i HTC's udvikling."

HTC skriver, at den nye direktør i de seneste to år i stigende grad er blevet involveret i forskellige aspekter af forretningen, så Peter Chou har kunnet fokusere mere på produktudviklingen - og nu er tiden så kommet til at tage skridtet fuldt ud.

i 2013-årsregnskabet havde HTC en omsætning på 6,75 milliarder amerikanske dollars og et underskud på 131 millioner dollars.

Den taiwanske virksomheden havde i det regnskab registreret 16.846 ansatte.

HTC har netop lanceret One (M9), selskabets nye topmodel, der skal tage over efter den HTC One, der i 2014 vandt prisen som verdens bedste smartphone på Mobile World Congress.

Læs også:

HTC har verdens bedste smartphone - men taber på markedet

Førstehåndsindtryk: HTC One (M9) er en konservativ, men smuk telefon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere