Artikel top billede

Richard Branson er vist både glad for piger og for biler.

Tesla kan få kamp til stregen af ny og magtfuld elbilbygger

Virgin-ikonet Richard Branson har set sig varm på elbilen, og det er Tesla, der skal konkurreres mod.

Bilmodellerne fra Elon Musk-selskabet Tesla er nok de mest profilerede elbiler i øjeblikket - og med god grund.

Læs mere om det her: Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Men den store virak, og udsigten til at markedet eksploderer, trækker stadig flere spillere ind i manegen.

Og nu melder endnu en aktør sig, og det er ikke hr. Hvem-som-helst.

Det er selveste Virgin-grundlæggeren Richard Branson, der lufter ønsket om at slå Tesla af tronen, og placerer sig selv på den ombejlede plads.

Det skriver Extremetech.

Richard Branson blev fornyelig interviewet af Bloomberg TV, hvor han blandt andet blev spurgt til, om selskabet har planer om at hoppe med på elbil-karussellen.

Til det spørgsmål svarede han, at "vi har flere grupper, der arbejder med elbiler, så man ved aldrig. Det kan godt være, at Virgin vil begynde at konkurrerer med Tesla."

Læs også: Her er verdens sejeste elbil

Arbejder på en Virgin-elbil

Flere detaljer kunne journalisten ikke lokke ud af ham, men hans udtalelser er et vink med en kæmpe vognstang om, at selskabet på et eller andet tidspunkt slipper en elbil løs.

Virgin har faktisk et udmærket udgangspunkt for at producere elbiler, da selskabet allerede har en fod indenfor i industrien.

Firmaet har nemlig et hold i den relativt nystartede racing-klasse, der hedder Formula E, kaldet Virgin Racing.

Formula E er en klasse for elektriske racerbiler, hvor motoren til bilerne bygges af holdene selv.

Fra 0 til 100 på tre sekunder

Bilerne i Formula E-klassen er i stand til at accelerere fra 0 til 100 kilometer i timen på cirka tre sekunder, og har en topfart på 225 kilometer i timen.

Støjniveauet er dog væsentligt lavere end de traditionelle Formel 1-biler. Elbilen sender godt 80 decibel afsted, mens konkurrenten producerer omkring 130 decibel.

Batterierne holder dog kun i omkring 20 minutter og i stedet for at oplade midt i løbet, vælges en mere tilskuervenlig model, hvor køreren simpelthen skifter til en ny bil, når batterierne er løbet tør for energi.

Ved at Virgin selv har konstrueret den elektriske motor til sin Formula E-bil, har selskabet altså stor erfaring, som kan komme til gavn, hvis Richard Branson sætter gang i produktionen af en mere traditionel gadebil.

Hans udtalelser og firmaets elbil-kompetencer mere end antyder, at det er Tesla, han har i kikkerten som nærmeste konkurrent.

Læs også:
Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

2015 i bil-teknologiernes navn: It-firmaerne flokkes om at gøre din bil til en smartbil

Googles Android-kode indtager din bil: Mød det nye Android Auto




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere