Artikel top billede

(Foto: Jeanet Ravn)

Radikal løsning: Her trues teledirektører med fængsel, hvis ikke forbindelsen bliver bedre

Det kan godt være, at vi til tider oplever svingende opkaldskvalitet i Danmark. I Nigeria er kvaliteten så ringe, at det lokale forbrugerråd truer teledirektørerne med fængselsstraffe, hvis ikke dækningen og forbindelserne bliver bedre.

Nigeria er i it-kredse ærgerligt nok måske mest kendt for at have utroligt mange rige, men gavmilde prinser, som skal have deres penge bragt ud af landet - hvis du altså bare lige overfører dit kontonummer.

Men det er samtidig også Afrikas største økonomi sammen med det største telekom-marked.

Specielt i de seneste fire år har der været en voldsom vækst i antallet af mobiltelefoner på grund af faldende mobilpriser, hvilket har lagt et alvorligt pres på de lokale tele-virksomheder og deres netværk.

Et så voldsomt pres, at det for mange nu er nærmest umuligt at bruge telefonerne.

Det har nu fået Nigerias Consumer Protection Counsil (forbrugerbeskyttelsesrådet) med opbakning fra Nigerias regering til at true de nigerianske CEO's for televirksomhederne, med fængselsstraf, hvis ikke der snart sker en alvorlig forbedring.  

Det skriver PCworld.com

For mange telefoner på nettet
Prisen er faldet så meget på telefoner, at de godt 20.000 telemaster i hele Nigeria knap nok kan følge med de over 177 millioner telefoner.

Til sammenligning havde Danmark tilbage i 2008 knap 18.000 master til at dække den danske befolkning på 5 millioner - og vi brokker os stadig over dårlig dækning den dag i dag.

Problemet for de nigerianske telefonejere er ofte så slem, at der slet ikke er forbindelse.

Den større mængde telefoner er sammen med en generelt uvillighed til at ekspandere med flere master fra teleudbyderne så stort et problem, at da regeringen ville teste forbindelsen rundt i landet, skete det ofte, at det slet ikke var muligt at få en forbindelse.

Heller ikke selvom udbyderne lovede, at der ville være fuld dækning.

Sidste år forbød den nigerianske regering teleudbyderne at få nye kunder, før den eksisterende infrastruktur kunne håndtere den eksisterende kundebase. Dette virkede dog ikke, hvilket resulterede i, at der blev udstedt heftige bøder.

Heller ikke bøderne virkede, hvilket nu resulterer i truslen om fængselsstraffe til teleudbydernes direktører.

Inspirationen til de nok lidt voldsomme tiltag kommer fra de omkringliggende afrikanske lande såsom Tanzania og Zimbabwe, som ligeledes har problemer med svag dækning.

Læs også: Ny Android-flagskibsmodel til 600 kroner ser dagens lys - den er bare ikke til dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere