Artikel top billede

Apple-chef: Jeg vil forære alle mine penge væk inden jeg dør

Apples administrerende direktør Tim Cook melder sig i rækken af amerikanske rigmænd, der donerer deres formue til velgørenhed.

Apple-chefen Tim Cook følger nu i fodsporet på en række amerikanske rigmænd, der vælger at donere deres formuer væk. 

Tim Cook er angiveligt god for knap 800 millioner dollar, hvilket svarer til knap 5,4 milliarder kroner, og i et stort interview med det amerikanske magasin Fortune siger han, at han før sin død vil donere hele sin formue væk.

Han har dog sat et enkelt beløb til side, der skal dække hans i dag 10-årige nevøs uddannelse. 

Har oplevet racediskrimination

Den 54-årige Tim Cook har tidligere udtrykt sin sympati for en række sager.

Her i blandt HIV/Aids-bekæmpelse, kampen mod klimaforandring samt den amerikanske borgerrettighedskamp.

Eksempelvis har han ved tidligere lejligheder fremhævet, hvordan han i sin opvækst i de amerikanske sydstater oplevede racediskrimination på nærmeste hold.

I interviewet med Fortune oplyser Cook dog ikke hvilke sager, som han har i sinde at støtte.

Tim Cooks formue blegner dog ved sammenligning af Microsoft-stifteren Bill Gates og Facebook-stifteren Mark Zuckerberg, der har afgivet lignende løfter. De er hver især gode for henholdsvis 540 milliarder kroner og 240 milliarder kroner.

Tim Cook: Det var svært at springe ud
Tidligere på året sprang Tim Cook ud som homoseksuel.

Det skabte mange overskrifter i især de amerikanske medier. I interviewet med Fortune betegner han det dog som en trivialitet - ikke mindst fordi det i forvejen var en offentlig hemmelighed internt i Apple og i den amerikanske sladderpresse.

Alligevel fortæller han i interviewet, at det var en svær beslutning at fortælle offentligheden om sin seksualitet. 

"Ærlig talt. Hvis jeg ikke var kommet til den konklusion, at jeg med min beslutning kunne hjælpe andre folk, så var jeg aldrig stået frem. Jeg føler ingen glæde ved at stille mit liv til offentlig skue," siger Tim Cook til Fortune.

Læs også:
Apple og Motorola i infight: Beskylder hinanden for "forfejlet design" og "uhyrlige priser"

Tech-giganter jubler over ny homo-dom




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere