Artikel top billede

Nu skal du selv slå 'do not track'-funktionen til i Microsofts browser

Det er slut med automatisk 'do not track'-funktion i fremtidens browsere fra Microsoft. Der er en klar grund til beslutningen, lyder det fra Microsoft.

Do not track (dnt) vil ikke være slået til som standard i de kommende browsere herunder Spartan, fortæller Microsoft.

Dnt er en nej tak-knap, der signalerer, at brugeren vil stoppe onlineannoncører og andre tredjepartsvirksomheder for at følge din færden på nettet.

Det er en kovending i forhold til virksomhedens beslutning om netop at aktivere funktionen som standard i Windows 8 og Internet Explorer 10.

Læs mere om det her: Microsoft: Slå selv sporing af din adfærd til i Explorer

En beslutning, som Microsoft fik kritik for af den del af erhvervslivet, der gerne vil benytte informationerne til eksempelvis markedsføring.

Det skriver extremetech.com

Det skal i stedet være op til brugeren selv, at vælge om vedkommende ikke ønsker at blive kigget over skulderen af tredjepartsfirmaer.

Ingen præferencer

"Microsoft ændrer på hvordan do not track er implementeret i fremtidige udgaver af vores browser. Vi vil ikke længere slå funktionen til som standard i vores Windows Express-indstillinger," skriver privacy-chef i Microsoft, Brendon Lynch på sin blog.

Windows Express er Microsofts opstartsproces i forbindelse med nye pc'er eller i forbindelse med opgradering af software.

Microsoft har truffet beslutningen ud fra dnt-standardens seneste udmelding fra W3C, hvor man kan læse, at brugeren skal træffe et bevidst valg omkring vedkommendes ønske.

Hvis der ikke er truffet et valg, er der ingen præferencer for eller mod sporing.

"Vi ændrer på vores tilgang til dnt for at undgå misforståelser om, hvorvidt vores implementering vil kollidere med W3C-udmeldingen. Uden denne ændring vil websider, der modtager dnt-informationer, kunne argumentere for, at det ikke reflekterer brugerens præferencer og derfor ikke overholder intentionen med dnt," skriver han.

Information skal tvinge dig til en beslutning

I stedet vil Microsoft samtidig gøre det mere synligt, at der skal foretages et aktivt valg fra brugerens side.

"Som et resultat af, at dnt ikke er standard i Windows Express, vil Microsoft i stedet give kunderne tydelige informationer om, hvordan dnt-funktionen klikkes til i browseren til den gruppe, der ønsker at anvende funktionen. Denne information vil møde brugeren, når vedkommende sætter en ny pc op og i forbindelse med opgraderinger fra tidligere versioner af Windows eller Internet Explorer," forklarer Brendon Lynch.

Navnet kommer fra en telefonliste, do not call-liste, som telefonsælgere i USA bliver forsynet med, så de ikke ringer til folk, der ikke ønsker kontakten.

Alle de store browsere Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera og Safari kan i øvrigt melde tilbage med dnt-informationer.

Læs også:
Derfor er du nødt til at lade dig tracke

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere