Artikel top billede

Flere af de store CMS'er er ramt af sårbarhed

En stribe af de store CMS'er er blevet ofre for en sårbarhed, der lægger skjult kode i systemerne, sender brugerne på gale veje og binder dem i botnet. Danske sider er også ramt.

Sikkerhedsfirmaet CSIS advarer nu om en ny script injektion-kampagne, som misbruger sårbarheder i populære indholdsstyringssystemer som eksempelvis Joomla og WordPress.

Efter CM-systemet er blevet kompromitteret, placerer it-kriminelle en ondsindet kode på websiden, der sender den besøgende videre til en såkaldt drive-by side, som kan inficere ofrets computer.

.dk går ikke fri

Kongeriget slipper ikke for at blive ramt af sikkerhedsproblemerne.

"I Danmark er en håndfuld hjemmesider kompromitteret, mens der på globalt plan er tale om flere tusinde sider, som flytter trafik til de skadelige domæner," skriver CSIS i advarslen, og fortsætter:

"Den skadelige kode, som sårbare maskiner tvangsfordres med, er en cocktail bestående af en dropper som henter "Gamarue", men som samtidig også placerer click fraud-komponenter på systemet."

Det betyder i praksis, at en inficeret maskine blandt andet bliver bundet ind i et botnet via de skadelige domæner.

Sikkerhedsfirmaets analyse viser, at langt de fleste kompromitteringer i denne kampagne skyldes Adobe Flash, hvilket igen understreger, hvor vigtigt det er at opdatere sine tredjepartsprogrammer.

Kampagnen er bygget op omkring 30 dedikerede domæner, som alle skal betragtes som skadelige.

Læs også:

WordPress-angreb betyder at tusindvis af sider er hacket

Stort hul i meget udbredt SEO-plugin - millioner af websites i fare

Stort angreb mod WordPress kan skabe super-botnet

Wordpress-stifter: Kildekoden er blevet stjålet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere