Artikel top billede

Dollarens himmelflugt sætter en brat stopper for it-væksten

Dollarkursen er den direkte årsag til, at it-investeringerne nu pludselig skrumper. Det dystre billede taler dog ikke helt sandt.

Bedst som man gik og troede, væksten buldrede derudad, går det nu faktisk tilbage på det globale it-marked. Den voldsomme stigning i dollarkursen rammer nemlig it-investeringerne.

Analysefirmaet Gartner skriver i en netop offentliggjort analyse, at de globale it-investeringer i 2015 vil være 1,3 procent lavere end i 2014, og at dollaren er den direkte årsag til den tilbagegang.

"Men dette er ikke et sammenbrud, selvom det ser sådan ud. Den seneste voldsomme stigning i dollarkursen mod de fleste valutaer har bragt et valuta-chok ind på det globale it-marked," lyder det fra Gartner, der dog påpeger, at hvis man ser bort fra valutakursen, ser man i stedet en vækst på 3,1 procent i markedet.

"Det er den slags illusioner, som store udsving i dollarens værdi versus andre valutaer kan skabe," forklarer John-David Lovelock, research vice president hos Gartner.

Derfor er dollaren et problem

Men inden du nu læner dig tilbage i direktørstolen og ånder lettet op, bør du nok lige forholde dig til, at den stigende dollarkurs faktisk er et reelt problem for blandt andet danske virksomheder.

"Ethvert produkt eller enhver service, der er U.S. dollar-baseret, skal have dækket disse omkostninger ved de lavere vekselkurser. Den simple konsekvens er derfor, at der vil ske prisstigninger," lyder det fra Gartner.

Denne situation har vi tidligere set nærmere på Computerworld - for dollarkursens himmelflugt betyder ikke bare, at eksempelvis Apple har hævet sine europæiske onlinepriser med omkring ti procent.

Også salget af it til erhvervslivet rammes af den høje dollarkurs.

Det mærker både producenter, distributører og forhandlere  af it, og der er også generelt enighed om, at regningen for dollarens himmelflugt i langt de fleste tilfælde ender hos kunderne.

"Alle led i denne her kæde bliver påvirket, men i sidste ende er det kunden, der betaler," har områdedirektør Morten Grønnebæk fra KMD forklaret.

Læs mere her:

Dollaren stiger helt vildt - prisstigninger på vej til it-kunderne




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT-løsningsarkitekt

JP/Politikens Hus

Netværksadministrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere