Artikel top billede

Stor mystik om webdomæne: Hvorfor købte Danske Bank ikke domænet?

Samtidig med at Danske Banks nye MobileLife-platform blev afsløret, blev webdomænet registreret - men hvorfor ikke af Danske Bank?

Danske Bank er i fulde sving med at udvikle de næste etaper af sit mobile univers, hvor MobilePay indtil videre er flagskibet.

Det kunne Berlingske Tidendes Business-site berette om tidligere på ugen, hvor avisen skrev, at MobileLife er navnet på den kommende platform.

Danske Bank fortæller efterfølgende til Computerworld, at MobileLife blot er navnet på en intern udviklingsafdeling i banken.

Samtidig bekræfter Danske Bank, at banken varemærkeregistrerer MobileLife tilbage i oktober 2014.

"Vi har ikke planer om at kommunikere navnet MobileLife eksternt," lyder det fra Danske Banks presseafdeling.

Sagen bliver speget

Derfor er det også noget af en overraskelse, at vi opdager, at på selvsamme dag, som Berlingske Business' historie om Danske Banks kommende mobilplatform med det forfejlede navn Mobile Life rammer nettet - mandag den 6. april - bliver domænet mobilelife.dk registreret af Ken Villum Klausen i Vejle.

For han er ikke hr. hvem-som-helst.

Ken Villum Klausen er administrerende direktør i Point-of-sale-virksomheden Wallmob, der har specialiseret sig i at bygge it-systemer til betalingsmetoder lige der, hvor kunden står og går.

Sidste år blev selskabet solgt til den norske it-virksomhed Visma for op mod 100 millioner kroner.

Den nærliggende forklaring på domænekøbet er, at Ken Villum Klausen og Danske Bank i al hemmelighed arbejder sammen om at lancere websitet MobileLife.dk og senere mobilplatformen.

Men det afviser begge parter kategorisk.

"Vi har ikke registeret domænenavnet," lyder det fra Danske Bank, som fortsætter:

"Vi har ikke haft nogen kontakt til Ken Villum Klausen og Wallmob vedrørende dette. Vi har dog mødt ham i anden sammenhæng og sørger generelt for at holde god kontakt med alle relevante danske virksomheder, som beskæftiger sig med mobile betalinger."

Jamen, registreringen er helt tilfældig

Hos Wallmob-direktør Ken Villum Klausen kommer vi et par spadestik dybere i mysteriet, da det hele åbenbart viser sig at være en tilfældighed.

"Jeg registrerede faktisk domænet fra min smartphone i lufthavnen allerede søndag den 5. april, det vil sige før Business-artiklen. Jeg havde ingen ide om, at de var i gang i noget med Mobile Life, og jeg har ingen kontakt til banken," bedyrer han.

Domænet skal ifølge Wallmob-direktøren bruges til egen markedsføring. 

Han kan dog godt se, at han ganske hurtigt kan komme til at ligne en driftig domænehaj.

Men tanken om at købe et muligt flagskibsdomæne for næsen eller i fællesskab med Danmarks største bank afviser Ken Villum Klausen fuldstændigt.

"Jeg havde for et stykke tid siden nogle møder med Danske Bank angående MobilePay, og det blev ikke til så meget mere. Min domæneregistrering og sammenfaldet med, at Mobile Life nævnes i Business-artiklen er helt tilfældigt. Jeg har overhovedet ingenting at gøre med Danske Bank," siger han.

Læs også:

Google køber webdomæne for 166 millioner kroner

Atea og Dustin i mystisk webdomæne-koks




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere