Artikel top billede

Sikkerhedsfirma advarer: Sårbarhed i iOS og OS X kan ramme dit netværk

En sårbarhed i open source-systemet Darwin, der anvendes i både iOS til iPhone og iPad og OS X til Mac, kan det netværk, enhederne er koblet op til.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab advarer om en sårbarhed i Darwin, et open source-system, der anvendes i forskellige operativsystemer, heriblandt iOS og OS X.

"Denne 'Darwin Nuke'-sårbarhed efterlader OS X 10.10 og iOS 8-enheder blottede for fjern-aktiverede denial of service (DoS)-angreb, der kan skade brugerens enhed og ramme ethvert virksomheds-netværk, som den er sluttet til," advarer Kaspersky i en orientering om Darwin-sårbarheden.

Her fremgår det også, at sårbarheden findes i 64-bit-enheder med iOS 8: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 og iPad mini 3.

Løsningen er i princippet ret lige til, for man kan sætte en stopper for Darwin Nuke ved at opdatere til henholdsvis OS X 10.10.3 og iOS 8.3.

Apple udsendte softwareopdateringerne iOS 8.3 og OS X 10.10.3 i sidste uge og lukkede dermed en stribe sikkerhedshuller i de to styresystemer.

Sådan kan kriminelle angribe

Darwin Nuke findes dog stadig i de mange enheder, der ikke er opdaterede på nuværende tidspunkt.  

"Angribere kan på afstand initiere et DoS-angreb på en enhed med OS X 10.10 eller iOS 8 ved at sende en ukorrekt datapakke til målet på netværket," skriver Kaspersky og forklarer, at det vil kunne få systerme til at gå ned.

"Umiddelbart er det meget svært at udnytte denne bug, da de forhold, angribere har brug for, ikke er helt almindelige. Men vedholdende cyberkriminelle kan gøre det og ødelægge enheder eller sågar påvirke aktiviteten på virksomhedsnetværket," skriver selskabet. 

Sådan lukker du hullet

Selvom Apple altså har frigivet de nødvendige opdateringer , går der traditionelt et stykke tid, før alle brugere har opgraderet deres enheder.

Hvis du vil sikre, at du har den seneste version af styresystemet, kan du i iOS gå ind i Indstillinger - Generelt og Softwareopdatering.

På OS X opdaterer du ved at klikke på æble-ikonet i øverste venstre hjørne og vælge Softwareopdatering.

Læs også:

Øjner guld og grønne skove: Apples forgyldte vej mod at blive leverandør af erhvervs-it

Apple klar med opdateringer til Safari og iOS: Lukker frygtet 20 år gammel sårbarhed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere