Artikel top billede

It-mands notesbog solgt for syv millioner kroner på auktion

En notesbog skrevet af Alan Turing under 2. Verdenskrig har været under hammeren, og er blevet solgt for syv million kroner. I bogen finder man blandt andet en dybt personlig besked til en elev.

Alan Turing er kendt som den moderne computers fader og grundlægger af datalogien, da han under 2. Verdenskrig arbejdede mod tiden for at knække tyskernes Enigma-koder.

Nu har hans notesbog fra 1942 med videnskabelige notater fra arbejdet på landstedet Bletchley Park, hvor det hemmelige Enigma-arbejde foregik, været under hammeren hos auktionshuset Bonham,

Notesbogen gik for syv millioner kroner til en ukendt køber, skriver BBC.

Personlige beskeder i bogen

At bogen overhovedet findes i dag skyldes, at Alan Turing overdrog den til sin elev og ven, matematikeren Robin Gandy, der tog sin PhD-eksamen fra Cambridge Universitetet under Alan Turings vinger.

Robin Gandy har ellers afleveret det meste af Alan Turings materiale til arkivet på King College i 1977, men den 56 sider lange notesbog beholdt han. Det skyldtes blandt andet, at Alan Turing havde skrevet en dybt personlig hilsen til Robin Gandy på midtersiden i bogen.

Det var først ved Robin Gandy død i 1995, at bogen skrevet af den berømte datalog blev fundet
blandt andre personlige ejendele.

En mand af få ord

Den britiske matematiker Andrew Hodges siger til BBC, at ord fra Alan Turing var sjældne, og derfor har alt fra computer-geniets pen en særlig værdi.

"Denne notesbog giver nyt lys omkring, hvordan Alan Turing på trods af at være viklet ind i de store verdensbegivenheder stadig var engageret i arbejdet med den rene matematik," siger Andrew Hogdes.

Alan Turing døde i 1954, og sidste år kom den Oscarnominerede film om hans liv, The Imitation Game, som du kan læse mere om her.

Læs også:
Forslag til ny Turing-test: Computere skal kunne grine af The Simpsons




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere