Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Google Chrome lukker for Java-baseret NemID

Google har frigivet Chrome version 42, og her fungerer Java-plugin ikke som standard. Det driller blandt andet NemID-brugerne.

Google er klar med version 42 af Chrome.

Der er tale om en ret omfattende sikkerhedsoverhaling, der lukker mere end 45 unikker sikkerhedshuller i browseren.

Det er dog også en anden ændring, der springer i øjnene for en NemID-anvendende dansker.

Google deaktiverer nemlig Netscape Plugin Application Programming Interface (NPAPI) som standard i Chrome.

Denne kode blev udviklet til Netscapes browser tilbage i 1995, og den tillader, at plugins kan aktiveres.

I praksis betyder det, at Oracles Java-plugin ikke længere vil fungere i Chrome, og det fjerner muligheden for at anvende implementeringer af NemID, som understøtter Java og ikke JavaScript, der dog efterhånden er blevet den mest anvendte teknologi til NemID.

"Det lukker dog ikke kun for Java-baseret NemID. Også Microsofts Silverlight eller Facebooks videofunktion vil blive berørt af Googles beslutning," fortæller sikkerhedsekspert i CSIS Peter Kruse til Computerworld.

Helt slut til september

Man kan manuelt aktivere NPAPI og derved fortsætte med at anvende Chrome også i forhold til NemID, men det er en kortsigtet løsning.

Google Chrome-teamet understreger nemlig at plugins af denne type, vil være fjernet helt i Chrome 45, som forventes at komme i september, og herefter er det altså helt slut med JavaJRE i Chrome.

Det betyder, at du skal skifte browser, til eksempelvis Firefox, hvis du vil anvende funktionerne.

Hvorfor gør Google det?

"Det giver en højere sikkerhed. Google har antagelig vurderet, at Netscape-teknologien er for gammel og usikker og risikabel eksempelvis i forbindelse med drive-by-angreb. Google har altså gjort browseren mere sikker på bekostning af færre funktioner til brugeren."

Der er flere oplysninger om Google Chrome 42 og 45 her og her.

Læs også:
Nu skal du selv slå 'do not track'-funktionen til i Microsofts browser

Microsofts nye Spartan-browser: Derfor er motoren så speciel

Microsoft klar med spritny Spartan-browser - du kan prøve den her

Chrome, IE, Firefox og Safari alle turbo-hacket: Så mange fejl havde de




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere