Artikel top billede

Her bor verdens bedste software-udviklere

Se hvilke lande og hvilke byer i verden, der er hjemsted for flest top-udviklere. I forhold til landestørrelse er vinderen ganske overraskende.

New Zealand er det bedste land i verden, når det gælder software-programmører - i hvert fald hvis man kigger på brugerdata fra det kendte udvikler-forum Stack Overflow.

Det har analyseselskabet Silk gjort.

Silk har indsamlet data fra top-brugerne af Stack Overflow, hvilket vil sige de brugere med en 'reputation score' på mere end 5.000 point.

Hvis vi lægger til grund, at der er en sammenhæng mellem udviklernes reputation score på Stack Overflow og deres evner som software-udviklere, fremgår det af analysen, at:

- USA har flest top-udviklere (4.389 med en reputation score på mere end 5.000 point).

- Dernæst kommer England (1.347 personer), Tyskland (664 personer) og Indien (595 personer).

- Danmark ligger som nummer 19 med 95 top-brugere.

Du finder lande-listen fra Silk her.

Ser vi derimod på antallet af top-brugere i forhold til de enkelte landes indbygger-tal, ser fordelingen noget anderledes ud.

Når det gælder lande med mere end en million indbyggere kommer New Zealand nemlig ind på førstepladsen fulgt af Sverige, England, Israel og Australien.

Her ligger Danmark på 9.-pladsen lige foran Holland og Irland og lige efter Schweiz og Norge.

I disse byer er der flest topudviklere

Når det gælder byer i verden har London flest topudviklere fra Stack Overflow (394 styk) fulgt af New York (270), San Fransisco (269), Seattle (173) og Sydney (137).

Ifølge Silk-analysen findes der 29 top-brugere af Stack Overflow i København - samme antal som i indiske Hyderabad og i russiske Skt Petersborg.

Du finder by-listen fra Silk her.

Du kan selv lege videre med listen fra Silk.

Læs også:

Verdens måske allerbedste og mest indflydelsesrige programmører

"Alle programmører i verden bruger [b]Stack Overflow"
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere