Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google og Apple bruger formuer på lobby-arbejde - så mange penge bruger de på at påvirke politikere

Google har skruet gevaldigt op for sit lobby-apparat og er i dag den virksomhed, der bruger flest penge på at påvirke politikernes beslutninger i USA. Også Apple er godt med.

Google, Apple og Amazon spenderer betydelige summer på at påvirke de amerikanske politikere til at træffe politiske beslutninger, der fremmer selskabernes forretninger.

Alene i årets første kvartal har Google brugt godt 38 millioner kroner på lobby-virksomhed i USA's politiske centrum, Washington D.C, viser en opgørelse fra det amerikanske senats sekretariat, Senate Office of Public Records.

Google har længe været den it-virksomhed, der har brugt flest penge på lobby-virksomhed.

Med de 38 millioner kroner - det største beløb, som selskabet har brugt på lobby-virksomhed i et kvartal - svinger selskabet sig imidlertid helt op i den øverste liga.

Kun fire store branche-organisationer har i første kvartal brugt flere penge end Google på at påvirke de amerikanske politikere.

Top 10-listen er Google og General Electric de eneste virksomheder, mens de øvrige otte er branche-organisationer.

Google har i de senere år støt øget sine investeringer i lobby-virksomheder. Selskabet har siden 2011 brugt mindst en million dollar om måneden på politisk påvirkning inden for eksempelvis online-annoncering, it-sikkerhed, net neutralitet, drone-lovgivning, beskatning og lignende.

Også Apple forsøger at gøre sine hoser grønne i de øverste lag af amerikansk politik.

Selskabet har i første kvartal brugt knap 8,7 millioner kroner på at påvirke de amerikanske politikere.

Google har otte lobbyister på lønningslisten. De forsøger at påvirke politikernes beslutninger inden for eksempelvis international handel, patenter, copyright og lignende.

Mens Google og Apples investeringer i lobby-virksomhed vokser, har Facebook og Microsoft droslet ned for de beløb, som selskaberne bruger på politisk påvirkning.

Du kan se listen fra Maplight.org over de 10 organisationer/virksomheder, der i første kvartal brugte flest penge på lobby-virksomhed i Washington D.C. her: Chamber and Google among Top Lobby Spenders in First Quarter of 2015.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere