Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Google trækkes i retten af ældre programmør: "Google vil kun hyre unge"

Gennemsnits-alderen i Google er 29 år, lyder det fra vred programmør, der mener, at han trods top-kompetencer blev vraget på grund af alder.

Google er som organisation kun interesseret i at ansætte helt unge mennesker, og det er diskriminerende.

Sådan lyder det fra den amerikanske software-udvikler Robert Heath, der i 2011som 60-årig ansøgte om et job i selskabet.

Han fik ikke jobbet, og det har gjort ham så pissed, at han nu lægger sag an mod Google.

Ifølge Robert Heath fik han nemlig at vide af Google, at han havde top-'relevante kvalifikationer og erfaring' samt at Google mente, at han var en 'fantastisk kandidat.'

Eksplosiv vækst

Googles medarbejdstab voksede fra 2007 til 2013 med eksplosiv fart fra 9.500 mand i 2007 til 28.000 ansatte i 2013.

Ifølge Robert Heath har Google imidlertid næsten alene ansat unge mennesker i så stor udstrækning, at gennemsnitsalderen blot er 29 år.

Gennemsnitsalderen for software-programmører i amerikanske virksomheder er næsten 43 år.

Den da 60-årige Robert Heath, der tidligere har arbejdet for IBM, Compaq og General Dynamics, blev kontaktet af Googles rekrutterings-afdeling, da selskabets ledte efter folk med erfaring inden for C og C++ og Java.

Henvendelsen blev fulgt af et telefon-interview, men fik altså ikke jobbet.

Google har tidligere indgået forlig med en ansøger i en lignende sag, hvor det kom frem, at Google internt havde kaldt den ældre programmør for en 'old fuddy duddy.'

Google afviser alle anklager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere