Artikel top billede

BEC storhyrer: Skal ansætte op mod 100 nye it-folk

En lille håndfuld år efter at krisen for alvor kradsede hos BEC, har virksomheden nu vendt skuden med flere nye kunder. Derfor forventer BEC, at der skal bydes velkommen til op mod 100 nye it-kolleger i 2015.

Bankernes EDB Central - bedre kendt som BEC - har været igennem nogle heftige år ovenpå finanskrisen.

Krakket af blandet andet Roskilde Bank og Amagerbanken har medvirket til, at BEC over flere omgange måtte ud i flere fyringsrunder.

Det kan du læse mere om her: Finansforbundet: Enhver BEC-fyring er en for meget.

Da BEC var største, havde it-selskabet omkring 1.100 medarbejdere.

Efter fyringen af omkring 200 medarbejdere, outsourcing af yderligere 200 medarbejdere til JN Data, lukning af polsk udviklingskontor og naturlige afgange er selskabet nu svundet ind til knap 600 ansatte. 

Kapret nye kunder

Men nu er proppen sat i udslusningen - og virksomheden er klar til at hæve vandstanden igen.

At de gode tider er vendt tilbage til BEC, skyldes blandt andet, at selskabet har vundet nye kunder.

I den seneste tid er selskaber som Jyske Sparekasse, Fynske Bank og Spar Nord kommet under vingerne, og så har Nykredit valgt at forøge sine aktiviteter hos BEC.

"Vi skal i 2015 ud og hyre 60 nye it-folk, og det kan blive helt op mod 100, for vi har en konstant efterspørgsel efter mere it-udvikling i de næste tre år frem," forklarer udviklingschef Tommy Vesterskov fra BEC.

Mere kompleks bankforretning

Han fortæller, at de nye it-folk helt overordnet skal være med til at udvikle mere automatiserede og komplekse bankforretninger.

Det kunne eksempelvis online-lån og mobilbetalinger, uden Tommy Vesterskov ønsker at give for mange detaljer væk.

"Vores konkurrenter er jo i gang med de samme tiltag, og der er ingen grund til at forære dem mere end højst nødvendigt," lyder budskabet fra BEC-udviklingschefen.

Derimod er Tommy Vesterskov ikke bleg for at fortælle, at de første 20 nye stillinger allerede er blevet besat, og at der bliver afholdt jobsamtaler for tiden.

"Vi søger et bredt spektrum af dygtige it-folk inden for digitalisering, mainframe-udvikling, arkitekter, projektledere og testere," siger han.

Samtidig peger han på, at omkring 24 af de kommende BEC-ansatte kan komme fra selskabets egen interne mainframe-uddannelse over de næste års tid.

"Vi har et graduate-program, hvor der bliver uddannet 12 nye folk omkring årsskiftet, og igen 12 nye om godt et års tid. Her går vi efter unge folk med længerevarende uddannelser, der gerne har lidt kodeerfaring. Den slags uddannelser har vi tidligere gennemført med rigtig gode resultater," lyder det fra Tommy Vesterskov.

Inddrager udlejede kontorlokaler

Med opskaleringen på medarbejderfronten er BEC i gang med at tilbageerobre nogle af de mange arealer i hovedkvarteret, som har været lejet ud i de seneste par år.

Og Tommy Vesterskov ser ingen tegn i sol, måne og stjerner på, at det bliver nødvendigt at leje flere kvadratmeter ud i de kommende år.

"Vi frygter ikke, at historien med massefyringer gentager sig, da vores beregninger for de næste tre år og faktisk frem mod 2020 viser, at vi har fast grund under fødderne med masser af arbejde," bedyrer Tommy Vesterskov.

Han forsikrer, at BEC uden at være lønførende snildt kan tiltrække de mange nye it-folk til virksomheden i Roskilde 30 kilometer fra København.

Det skal ske ved at tilbyde en blanding af interessante udviklingsprojekter, en rummelig ledelse og frihed under ansvar.

"Hos os er det ikke topledelsen, der har patent på de gode ideer. Dem er medarbejderne meget velkomne til at støbe og udvikle hos os," siger Tommy Vesterskov.

Han har derimod ingen kommentarer til, hvad en eventuel fusion med bank-datacenter konkurrenten SDC vil betyde for medarbejderantallet, efter fusionssnakken konstant har ligget og ulmet i de senere år.

Læs også:
Dansk bankkæmpe: Derfor er omstridt it-system så godt

BEC-ansat efter endnu en fyringsrunde: Det gør ondt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere