Artikel top billede

Dump: Microsoft.

Smugkig: Nu kan du teste ny, smart kort-app til Windows 10

En nyudviklet kort-app til Windows 10-mobilerne gør det muligt at reservere bord på restauranten eller planlægge ruten efter trafikken. Du kan teste den nu.

Vi får stille og rolig et større indblik i, hvad der er i vente fra Microsofts kommende operativsystem, Windows 10, også på mobilfronten.

Microsofts store udviklerkonference Build løber af stablen senere på ugen, og her bliver der nok åbnet yderligere for posen.

Computerworld har som det eneste danske medie en mand på stedet, og han sørger naturligvis for solid dækning af nyhederne.

Indtil da har Microsoft løftet sløret for en sprit-ny app til mobiludgaven af Windows 10, der nok skal blive godt brugt.

Det handler om en ny og egenudviklet kort-app med en stribe fikse funktioner.

Appen er allerede tilgængelig for alle mobiltelefoner, der har den seneste udgave af den tekniske prøveversion af Windows 10.

Det fortæller kodefarbrikken i et blog-indlæg.

Kombinere Bing og Nokia HERE

Appen integrerer selskabets egen Bing Maps-tjeneste med den Nokia-udviklede HERE kort-tjeneste for første gang.

Ifølge Microsoft har det betydet, at appen bliver meget nem at anvende på trykfølsomme flader. Faktisk lettere end med mus og tastatur, lyder det fra Redmond-firmaet.

Appen er blevet forsynet med mere information, end man normalt møder i denne slags tjenester.

Det handler eksempelvis om information i forbindelse med seværdigheder eller butikker på kortet. Der er også en søgefunktion, som kan bruges til at finde lokale data fra Bing og forsyne dig med en liste over de mest populære søgekategorier i lokalområdet.

Søger du efter en seværdighed, får du automatisk information om, hvor den befinder sig, billeder, brugeranmeldelser og lignende info.

Plads på restauranten

Det er også muligt at reservere et bord på en restaurant direkte fra appen, eller du kan automatisk få en liste over spisesteder, der ligger i nærheden af dit hotel.

På bloggen praler Microsoft ligeledes med et nyt, solidt navigationssystem i den nye kort-app, der skal sørge for, at du kommer frem uanset, hvor du befinder dig og uanset, hvordan du rejser.

Appen skal således levere den bedste rute til netop dit behov baseret på realtidsinformationer om trafikken.

Du kan også skræddersy din egen rute ud fra dine præferencer, og så er kort-appen forsynet med en stemmestyret enhed, så du kan snakke dig vej frem.

Som det er tilfældet i Nokias HERE Maps-tjeneste er det muligt at hente kort ned på telefonen og derved anvende navigationen uden en internet-forbindelse.

En fortalelse af chefen for processorproducenten AMD har i øvrigt givet næring til rygter om en dato for den færdige version af Windows 10.

De lyder på, at Windows 10 kommer i slutningen af juli.

Det kan du læse mere om her: Lanceringsdato lækket: Du får Windows 10 om få måneder

Læs også:

Ny udgave ankommet: Windows 10 er kommet et skridt nærmere

Tre vigtige facts om Windows 10: Det skal du vide om det nye styresystem

Total forvirring om gratis Windows 10: Nu kommer alle undtagelserne

"Gratis" Windows 10 nærmer sig: Og det kan blive dyrt for virksomhederne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere