Artikel top billede

Trods nedtur: Samsung er pludselig igen verdens største smartphone-producent

Samsung plages af enorm nedtur i forretningen. Alligevel er selskabet nu pludselig igen verdens største smartphone-selskab. Se her, hvordan det kan hænge sammen.

Samsung er krise efter halvandet år med konstant faldende omsætning og indtjening, hvilket du kan læse mere om her.

I første kvartal er indtjeningen i selskabets mobil-divison nærmest kollapset med et lodret dyk på hele 57 procent.

Alligevel viser nye tal, at Samsung faktisk har generobret positionen som verdens største smartphone-producent fra Apple, der ellers for tiden nyder storslået succes med de nye iPhone 6'ere.

Set alene på styksalg solgte Samsung nemlig ifølge Strategy Analytics 83,2 millioner smartphones i årets første tre måneder. Apple solgte i samme periode 61,2 millioner iPhones.

Det gør Samsung til den største leverandør af smartphones på det globale marked i første kvartal.

Der er dog også malurt i bægeret. For trods det højeste antal solgte enheder, er Samsungs globale markedsandel faldet til 24 procent. I samme kvartal i fjor havde Samsung en markedsandel på 31 procent.

Samsung er 'stabiliseret'

Ifølge Strategy Analytics er Samsung nu blevet 'stabiliseret' trods udfordringer i Asien, hvor mægtige Kina for alvor er sprunget på iPhone 6-modellerne, der går som varmt brød.

Apples markedsandel er i samme periode steget fra 15,3 procent i første kvartal i fjor til nu 17,7 procent.

Hertil kommer, at Apple tjener langt flere penge per solgt enhed end Samsung, der har mange forskellige modeller i den prisbillige ende, hvor indtjenings-marginerne er langt mindre end i de luftlag, som Apple bevæger sig i.

Det betyder, at den stigende markedsandel ikke har afspejlet sig i Samsungs regnskab, hvor det nu for sjette kvartal i træk ser dystert ud.

Det kan du læse mere om her: Samsung i dyb krise - nedtur har nu varet i halvandet år.

Markedet vokser

Overordnet er det globale smartphone-marked ifølge analysehuset vokset med 21 procent i forhold til de tilsvarende kvartal i fjor.

Der blev verden over solgt 345 millioner smartphones i første kvartal, og selv om en vækstrate på 21 procent andre steder lyder flot, er der faktisk tale om en opbremsning fra en vækst på 31 procent fra første kvartal 2013 til første kvartal 2014.

Under de stor storspillere - Samsung og Apple - finder vi Lenovo, der med nyindkøbte Motorola Mobility under vingerne har en markedsandel på 5,4 procent samt Huawei (fem procent).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere