Gigant-kampagne skal sælge Hitman 3

Den danske spiludvikler IO Interactive sender det tredje spil i Hitman-serien på gaden 21. april i Nordamerika og 30. april i Europa. Spillet bakkes i Europa op af en reklamekampagne til 33,5 millioner kroner, og et forventet millionsalg skal sætte ekstra skub i aktiekursen hos det britiske spilforlag Eidos.

Reklamer for intet mindre end 33,5 millioner kroner skal sætte gang i salget af det tredje spil i serien af Hitman-spil fra den danske spiludvikler IO Interactive.

Spillet med titlen "Hitman: Contracts" sendes på gaden 21. april i Nordamerika og 30. april i Europa og forventes at sælge på linje med Hitman 2, der er langet over disken flere end tre millioner gange.

- Hitman: Contracts er vores største udgivelse i år foreløbigt, og det viser sig i størrelsen af spillets marketingstøtte. Vi har udformet en meget stærk kampagne med en kolossal rækkevidde og frekvens, som vil sikre, at folk er klar over, at Hitman: Contracts er et spil, som de må eje, siger John Davis, Eidos? europæiske marketingchef.

Biograf- og tv-reklamer

Reklamekampagnen inkluderer tv-spots og biografreklamer i forbindelse med Quentin Tarantino-filmen Kill Bill Vol. 2. Hertil kommer blandt andet udendørs reklamer og omfattende pr-aktivitet.

- Så vidt, jeg har forstået, er det den største markedføringskampagne siden Tomb Raider 2. Jeg tror, det betyder meget, og vi er selvfølgelig superglade for, at de bruger så mange penge på det, siger IO Interactives direktør Janos Flösser fra San Francisco, hvor han er ovre for at diskutere kampagnen.

Hvor meget den store kampagne betyder for salget af spillet, vil han dog gerne vente to måneder med at konkludere. Den periode er typisk nok til at vise nogenlunde, hvor meget et spil i alt kommer til at sælge.

Opfølger til Lara Croft

Britiske Eidos købte i begyndelsen af marts den danske spiludvikler for en kvart milliard kroner. Hitman: Contracts udkommer både til pc, Playstation 2 og Xbox, og mange ser serien som en værdig opfølger til Lara Croft og Tomb Raider-serien af spil, som Eidos også stod bag.

Financial Times skriver, at Hitman 2 solgte mere end det seneste Tomb Raider-spil, og at rygterne stadig svirrer om en Hollywood-film baseret på spillet.

Eidos tjente sidste halvår 70 millioner kroner ud af en omsætning på 890 millioner kroner, og kursen på selskabets aktie er den seneste måned steget med 30 procent. Succes for det nye Hitman-spil er meget vigtig, hvis Eidos skal fortsætte børsopturen.

Profitable år

Ifølge Financial Times forventer analytikere, at de næste to år bliver yderst profitable for det engelske spilforlag.

Omvendt er millionsalg af spillet også vigtigt for den tidligere aktionær Egmont og ledende medarbejdere hos IO Interactive. En intern præsentation fra det engelske spilforlag Eidos viste i forrige uge, at IO Interactive skal sælge mindste 2,1 millioner spil om året, hvis en bonus på i alt 56 millioner kroner skal udbetales af Eidos.

Selvom Hitman: Contracts først udkommer om nogle få dage, er der allerede taget beslutning om, at spillet skal følges op af Hitman 4 i første halvdel af 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere