Artikel top billede

Azure-kunder igen ramt af problemer: Hvorfor hakker vores websider?

Opdateret: Azure-kunder fra Nordeuropa har det seneste døgn haft problemer med deres cloud-løsninger.

En del Azure-kunder i Nordeuropa har i det seneste døgns tid haft problemer med Microsofts cloud-platform.

En læser gør Computerworld opmærksom på, at der er problemer med websider hostet på Azure.

Læseren fortæller, at hans virksomhed har routet al trafik via Holland og videre til Irland, hvor SQL-løsningen står, og at det er mere eller mindre al webtrafik til Azure Irland, der er nede. 

Det fremgår også af denne tråd i Microsofts support-forum, at der er problemer for en del kunder i vores del af verden. 

Som kunderne også bemærker, så viser Microsofts status-side for Azure ganske vist, at alt kører, som det skal - men det er bare ikke det, kunderne oplever.

"Som I kan se, stoppede siden med at loade midt i renderingen, og browseren venter stadig på, at serveren skal returnere resten," skrev en af kunderne for godt 20 timer siden.

"Vores webplatform er stadig nede," lød det nogle timer senere fra en anden virksomhed.

Og for halvanden time siden skrev en tredje kunde, at 503-fejlmeddelser popper op, når domænet, der er hostet på Azure, skal tilgås.

"Vi har det samme problem!"

Der er også virksomheder, der fortæller, at de har haft held til at løse problemerne, men der er stadig problemer hos andre. Eksempelvis lyder det fra en Azure-kunde på Twitter:

"Hvad sker der med Azure-websider i nordeuropa? Dette er anden dag med uregelmæssigheder og perioder med nedetider." 

I status-historikken på Microsofts Azure-side kan man læse, at der i nogle timer mandag aften "kan have været kunder i Nordeuropa med SQL-databaser, der oplevede uregelmæssigheder eller forsinkelser," men Microsoft har markeret problemerne som 'Limited Impact', og de skulle desuden være løst for længe siden ifølge meddelelsen.

Azures status-side 

Det er langt fra første gang, Azure er ramt af problemer.

I januar oplevede kunder i nordeuropa og vesteuropa også forsinkelser eller fejlmeddelelser, når de forsøgte at tilgå deres websider på Azure.

I november var Azure også ramt af et nedbrud og tilmed et meget omfattende et af slagsen.

Det var en softwareopdatering, der dengang førte til det store nedbrud på Microsofts Azure-platform og gav betydelige problemer for kunderne på tværs af forskellige regioner og lande.

I forbindelse med november-nedbruddet sendte det især kunderne op i det røde fejl, da Microsoft på status-siden for Azure meddelte "All good! Everything is running great," selvom det langt fra var den oplevelse, kunderne havde.

Hvis du også oplever problemer med Azure i øjeblikket, hører Computerworld gerne fra dig på k.stensdal@cw.dk

Opdatering klokken 11:22 fra Microsoft:

"An alert for App Service in North Europe is being investigated. More information will be provided as it is known."

Opdatering cirka 13:45 fra Microsoft:

"Starting at 12 May, 2015 08:25 UTC a small subset of customers using App Service \ Web App in North Europe may experience timeouts or 503 errors. The Engineering team remain engaged and are exploring options to bring about mitigation. The next update will be provided in 60 minutes or as events warrant." 

Opdatering fra Microsoft cirka 16:08:

"All services are working properly."

Læs også:

Microsofts Azure igen i problemer: Her hakker Azure




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere