Artikel top billede

Advarsel til kommuner: Bestil jeres skoletablets nu

SKI advarer om forsinkelser i leverancerne, hvis kommunerne venter for længe med at bestille tablet-computere gennem ny, stor indkøbsaftale.

Staten og Kommunerne Indkøbsservice (SKI) frygter, at en ny stor indkøbsaftale for tablet-computere kan løbe ind i problemer, hvis de 83 kommuner, der er tilsluttet aftalen, venter for længe med at aflevere deres bestillinger.

Det fremgår af en mail, som SKI har sendt til kommunerne, hvor SKI opfordrer kommunerne til at skynde sig med at aflevere deres bestillinger.

Den nye aftale, der går under navnet 50.43, trådte i kraft i sidste uge. Den retter sig især mod tablets til folkeskoler og andre uddannelsesinstitutioner.

Læs også:
Kæmpe tablet-aftale redder omsætningen i Comm2ig

SKI frygter, at et stort antal bestillinger kan ende som forsinkede leverancer, når en masse kommuner på en gang vil have nye tablets stående klar til eleverne, når det nye skoleår starter.

"Mange kommuner skal snart til at indkøbe tablets til brug for skolerne efter sommerferien. For at undgå flaskehalse og hjælpe leverandøren med at justere varelageret, kontakter vi kommunerne forlods og opfordrer dem til at bestille tablets i god tid. Lige nu er vi i færd med at lave et forecast over, hvad kommunerne får brug for frem til 1. september 2015," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.

Store volumener

Det er leverandøren Comm2ig, der har vundet den nye store indkøbsaftale, som over de næste tre år vil sikre firmaets et salg på op mod en halv milliard kroner. Så der er tale om meget store volumener, der skal stå klar til levering, når de kommunale indkøbere trykker på bestil-knappen.

Comm2ig har også forpligtet sig til at kunne levere hele 46 forskellige tablets med forskellige styresystemer, software-konfigurationer og diverse tilbehør.

Christian Lunding ser dog ikke nogen grund til at være bekymret for, om leverandøren kan leve op til de skrappe krav.

"Vi ser ingen grund til at betvivle, at Comm2ig's varelager er gearet til opgaven. Men det er da klart, at en pludselig meget stor ordretilgang vil lægge pres på dem. Sådan vil enhver virksomhed have det, og derfor forsøger SKI at gøre en indsats for, at kommunerne melder ind i god tid, så alle bliver tilfredse," siger han.

Hos Comm2ig afviser administrerende direktør Jimmy Hansen, at SKI eller de kommunale indkøbere har grund til at være bekymrede, og at Comm2ig er i fuld gang med at opbygge deres lager.

Ingen tal endnu

Han erkender dog, at der endnu ikke kan sættes tal på, hvor mange tablets, der hen over de næste godt tre måneder skal leveres til kommunerne.

"Nu er aftalen jo lige trådt i kraft, så det er svært at forudse, hvad der skal bruges," siger Jimmy Hansen.

"Fra SKI's side er det formentlig bare en høflig reminder om, at hvis man ikke gør det, så kan man løbe ind i udfordringer. Men det afhænger fuldstændig af, hvad der kommer ind af ordrer. Vi ved endnu ikke, hvor mange tablets, der skal leveres, men vi har bygget lageret op med det aftræk, som vi forventer, at der kommer her hen over sommeren," siger ha.

Han understreger samtidig, at Comm2ig vil leve op til leveringsforpligtelserne i kontrakten med SKI.

Læs også:

Kommune droppede iPads: De var for billige - og for besværlige

Vi køber færre tablets med Android og iOS - men Windows buldrer frem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere