Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Løber app-priserne snart løbsk i Google Play?

Udviklerne får nok snart lov til at teste forskellige app-priser og -udgaver til hver enkelt kunde. Her er et eksempel på flydende prissætning.

Prissætningen på fremtidens app og tjenester kan blive det rene vilde vesten, fordi priserne kan variere fra bruger til bruger.

For et par måneder siden gjorde selskabet bag den ekstrem populære-dating app, Tinder, noget ganske overraskende i forhold til brugerne.

Samtidig med udrulningen af en ny tjeneste, kaldet Plus, testede firmaet også, hvad den enkelte bruger var villig til at betale for tjenesten.

Prisen varierer altså fra bruger til bruger.

Og der er tale om ganske store prisforskelle, viser en lille test, der er foretaget af den norske webside Tek.no.

Her svinger priserne fra 32 til 139 norske kroner for det samme produkt. Siden har også spurgt sine brugere, der betaler mellem 30 og 150 norske kroner. 

Den heldige betaler således fire gange mindre end den knap så heldige.

Læs også: Gratis Android-apps har usynlig kontakt til tusindvis af reklameservere.

Ifølge Engadget bliver denne form for prissætning nu helt almindelig.

Ifølge websiden planlægger Google nemlig at lade udviklerne selv prøve forskellige priser på deres apps i Google Play i fremtiden.

Desuden fortæller Engadget, at udviklerne også kan lancere forskellige prøveversioner af deres apps, for at teste hvilke funktioner, som lokker brugerne til at købe den fulde version.

På den måde kan det som bruger være svært at vide, om man betaler fuld pris for en funktionsfattig prøveversion eller småpenge for en næsten komplet app.

Godt eller skidt?

For app-udviklerne kan dette være en effektiv måde at teste hvad, der sælger og hvad, der ikke sælger.

Fra et forbruger perspektiv kan det måske ligne en dårlig deal, men det afhænger nok lidt af hvem, man er eller hvilken gruppe, man tilhører.

I eksemplet med Tinders prissætning får unge brugere eksempelvis en bedre pris end ældre brugere.

Det forklarer Tinder med at unge ofte har færre penge end ældre.

Google kommer til at snakke mere om disse ændringer på firmaets udvikler- konference, der løber af stablen den 28. og 29. maj.

Læs også:
Alvorligt problem: Både Android og iOS har apps uden ordentlig kryptering

"Jeg har 145 apps på min telefon... men det er kun disse 12, som jeg gider bruge"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere