Artikel top billede

Arkivfoto: Sem Rox.

Hackerne skifter angrebsmetode: Nu går de efter dit smart-tv

Hackerangreb mod smart-tv, printere og webcams er en ny tendens, som vælter frem i disse måneder. Læs her, hvad de skumle bagmænd kan bruge et hackerangreb mod dit tv til.

Nye vinde blæser over hackernes jagtmarker, når de går til angreb på firmaer og folks internetforbindelser.

For der er en kraftig stigning i angreb rettet mod SSDP-protokollen, som blandt andet findes i dit smart-tv, printere, webcams og internetforbundne køleskabe.

På samme tid sidste år lå antallet af angreb på SSDP-protokollen på 0 procent, mens omkring 20 procent af alle hackerangreb i dag er rettet mod disse helt almindelige forbrugerprodukter, som er blevet netværksforbundne i de senere år.

Det fortæller Allan Højby, som er major account executive hos cloud-giganten Akamai, der gennemser mellem 15 procent og 30 procent af webtrafikken i sit netværk.

"Hackerne finder hele tiden nye angrebsmetoder og nye protokoller. Så når sikkerhedsfolk finder måder at dæmme op for deres angreb, har angriberne flyttet sig og fundet nye smuthuller," forklarer Allan Højby til Computerworld og fortsætter:

"Når SSDP-protokollen angribes, lægger de kriminelle skadelig kode på smart-tv og andre enheder. Denne kode kan vækkes til live ved et kald fra deres command-and-control-server, hvorefter dit smart-tv, køleskab og internet-radio kan bruges som enheder i et DDoS-angreb," fortæller han.

Husk nu at opdatere

Allan Højby fortæller, at stort set den eneste måde at beskytte sig mod, at ens tv eller printer lige pludselig forvandler sig til en zombie i et DDoS-angreb, er, at opdatere sikkerhedssoftwaren jævnligt.

"Når man sidder med sin internet-radio eller ser fjernsyn på sit smart-tv, tænker man jo ikke over, at de er netværksforbundne og kan bruges ondsindet. Men der er altså rigtig mange af den slags enheder derude, og de er i kraftig stigning," siger han.

Samtidig er det ifølge Allan Højby almindeligt kendt, at mange glemmer at opdatere software til SSDP-drevne enheder, hvilket åbner en ladeport for hackere og andre it-kriminelle til at placere deres malware på.

Stigning i DDoS-styrken

Når først malwaren er placeret i dit smart-tv, kan den vækkes til live af hackerne over nettet, og så kan deres egentlige DDoS-angreb rulle.

På det område er det også bemærkelsesværdigt, at Akamai i det seneste år har set en fordobling af DDoS-angrebene, mens også der er sket en markant stigning i slagkraftigheden.

Akamai har således detekteret enkelte angreb, der kommer helt op og runde 170 Gbps.

"170 Gbps er rigtig meget, når man tænker på, at ét stort teleselskab normale "rense"-kapacitet er omkring 10 til 50 Gbps på de servere, som skal rense trafikken på vej ind i deres netværk," forklarer Allan Højby.

To store angrebsmetoder

Akamais fund af stigningen i SSDP-angreb er beskrevet i selskabers seneste sikkerhedsrapport, der kommer online i dag.

I rapporten beskrives det også, at så snart de smarte SSDP-forbundne enheder er inficeret, og DDoS-bølgerne ruller med fornyet styrker, så foregår de reelle tyverier af eksempelvis password og kreditkortnumre stort set igennem to metoder:

SQL-injektioner og local file inclusion (LFI), der tilsammen står for 95 procent af alle tilfælde i de knap 180 millioner angreb via webapplikationer, som Akamai har registreret i sit netværk.

"Hvis hackerne kan komme igennem med deres angreb, er det herefter meget let for dem at installere software, der skjuler sig på en computer. Denne software kan næsten lydløst sende små datapakker med eksempelvis passwords og kortinformationer tilbage til bagmændene," fortæller Allan Højby.

Han siger samtidig, at virksomheder med en veldefineret sikkerhedspolitik som eksempelvis ikke at klikke på mystiske links og åbne vedhæftet indhold fra ukendte afsendere har gode chancer for at komme hackerne til livs allerede i optakten til angreb.

Privatforbrugere skal følge samme råd og også være meget opmærksomme på at få opdateret deres software.

Sådan går det, når hackerne selv bliver hacket


It-sikkerhed bliver aldrig det samme igen: Her er de gode råd til dig og din chef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere