Artikel top billede

Du kommer til at spinde guld, hvis du opfinder lige præcis dén algoritme

Kæmpe forretningsmuligheder for den virksomhed, der opfinder den rette algoritme.

Internet of things og big data er nogle af de mest omtalte trends i it-verdenen i de senere år.

Mulighederne er enorme, hvis man forstår at udnytte data på den rigtige måde, og hvem drømmer ikke gerne med om et helt nyt internet, hvor alle maskiner og enheder er koblet sammen og kan styres intelligent og effektivt?

Desværre er den slags visioner lettere at vise i smarte PowerPoint-shows end at realisere i virkeligheden.

Netop derfor kommer algoritmer til træde ind på den store scene i de kommende år.

"Data alene vil ikke blive katalysator for den næste bølge af innovation drevet af it. Den næste digitale guldfeber vil fokusere på, hvordan du gør noget med data, ikke bare hvad du gør med det. Dette er løftet om en algoritme-økonomi," skriver Gartners Peter Søndergaard i et blogindlæg.

Hans analyse går på, at der vil blive skabt en markedsplads, hvor milliarder af algoritmer vil blive blive handlet, og at det være med til at sætte fart på hele maskine-til-maskine-udviklingen.

Læs også: Stor mangel på dataeksperter: Derfor er det et problem for Danmark

Peter Søndergaard, der er global forskningschef og senior vice president i Gartner, sammenligner data med olie. Olie er ikke meget værd, før man finder ud af, hvordan man gør det til brændstof.

"Og det er dette brændstof - proprietære algoritmer, der løser specifikke problemer og fører til handling - der vil være den hemmelig succes-opskrift for organisationer i fremtiden."

Hvorfor udvikle algoritmerne selv?

Peter Søndergaard peger på en sandhed, der måske er ret åbenlys for mange it-folk, men alligevel ikke altid får den berettigede opmærksomhed: At vi ikke kommer ret langt med noget som helst uden de rigtige algoritmer.

Tænk førerløse biler som dem, Google står bag - her er algoritmerne den egentlige opskrift på succes.  

"Og mens vi er ved Google; hvad gør det til et af de mest værdifulde brands i verden? Det er ikke data - det er selskabets bedst bevogtede hemmelighed, dets algoritmer," skriver Peter Søndergaard.

Gartners topanalytiker beskriver i sit indlæg, hvordan et helt nyt marked for algoritmer vil vokse frem i de kommende år, så man eksempelvis kan købe og sælge licenser til algoritmer, der løser bestemte problemer.

Det vil for de fleste virksomheder være både billigere og hurtigere at licensere allerede sksisterende algortimer end at udvikle dem selv, mener han. 

"Dette vil uundgåeligt skabe helt nye markeder, hvor man man kan købe og sælge algoritmer, hvilket vil føre til en gradvist voksende omsætning for eksisterende virksomheder og skabe en hel ny generation af teknologi-specialiserede iværksættervirksomheder."

Læs også:

Stor mangel på dataeksperter: Derfor er det et problem for Danmark

Først ændrede World Wide Web alt: Nu eksploderer et nyt it-marked

Sådan kan nye algoritmer booste din hardware

Så vilde er de nye sensorer: Skaber enorme forretningsmuligheder

Sådan kan super-algoritme revolutionere dit datacenter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere