Artikel top billede

Vigtig tele-organisation bekræfter: Vi skal nok få 5G klar i tide

Flere telegiganter har længe udskreget 2020 til at være premiereåret for det lynhurtige 5G-netværk. Nu bekræfter stor standardiserings-organisation, at 5G-standarden foventes at komme på plads i løbet om få år.

Alle de store tele-spillere har kigget godt og grundigt i spåkuglen og spået, at det lynhurtige 5G-netværk vil være klart til kommercielt brug i 2020.

Det kan du læse mere om her: 5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet.

Telekæmperne siger i samme åndedrag, at selvom 2020 er målet, er 5G-standarden ikke på plads endnu, og derfor kan premiere-året blive skubbet frem eller tilbage.

Nu kommer FN's standard-organisation for it- og kommunikations-teknologier, ITU (International Telecommunication Union), så på banen med nye 5G-udmeldinger.

sin hjemmeside har ITU offentliggjort et detaljeret indblik i standardiseringsplanerne for 5G, som viser, at 5G-standardarbejdet vil være færdiggjort i løbet af 2020.

Se tidsplanen her

Under overskriften 'International Mobil Telekommunikation i 2020 og hinsides' skriver standardiseringsorganisationen, at den vil færdiggøre visionerne for 5G i løbet af i år.

Du kan her se organisationens tidslinje for 5G-arbejdet.

Kilde: ITU's hjemmeside (klik for større kort)

Telekæmperne klar til 5G

Mens alt dette standardiseringsarbejde pågår, er telekæmperne allerede begyndt at teste 5G i deres laboratorier.

Blandt andre Ericsson og Huawei i længere tid eksperimenteret med 5G, som menes at blive 100 gange hurtigere, have mindre forsinkelse og klart mere kapicitet, end vi kender fra de nuværende 3- og 4G-netværk.

Det kan du læse mere om her: Så ekstremt hurtigt bliver 5G: Download en hel HD-film på et sekund.

De øgede hastigheder betyder, at du kan hente en film i høj kvalitet til din computer på få sekunder, mens den øgede kapacitet vil få stor betydning for det kommende internet of Things, hvor milliardvis af enheder kobler sig på nettet.

Læs også:
5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

5G-auktionerne kan blive helt anderledes: Sådan skal fremtidens mobilnet sikres




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere