Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Data-eksplosion i Tour de France: Ny it-løsning kommer til at ændre seer-oplevelsen

Med ny it-løsning vil seerne til årets Tour de France kunne få indblik i løbet og de enkelte hold og rytteres formåen på hidtil uset måde.

Når årets udgave af Tour de France skydes i gang i hollandske Utrecht lørdag, skydes der samtidig gang i en ny fremtid for alle fans af det store cykelløb.

Tour de France-arrangørerne har nemlig for første gang åbnet for muligheden for at udnytte data fra løbet til at give seerne øget indblik i rytternes dagsform og cykelløbets udvikling.

Via et nyt samarbejde mellem Tour de France-arrangørerne og it-selskabet Dimension Data vil man som seer nemlig kunne tracke hver enkelt rytter i løbet i real tid.

Det kommer til at ske via data fra en lille GPS, som alle rytterne får placeret under sadlen på deres cykler.

GPS'en vil løbende streame data til om den enkelte rytters hastighed, nøjagtige position på ruten og nøjagtige position i forhold til de andre ryttere og lignende.

Tidligere har den slags data været forbeholdt de enkelte cykel-hold, mens seerne stort set har været overladt til kommentatorernes udsagn og de ting, som de har været i stand til at se via de kameraer, der fra motorcykler løbende filmer løbets udvikling.

Og da cykelløb altid afgøres forfra, har hovedvægten af kamera-folkenes fokus historisk ligget forrest i feltet.

Det ændrer det nye system på, da alle de 198 startende ryttere vil sende data til websitet.

Det betyder, at de enkelte rytteres nedture undervejs i løbet også vil blive eksponeret i en hidtil uset grad - inklusive dem, der falder helt ned i bunden af feltet, hvilket typisk sker i bjergene for typisk de muskel-tunge sprintere.

Det er et område af cykelløbet, som hidtil stort set har været skjult land for seerne.

Cykelløb er en af de allersværeste sportsgrene at følge som tilskuer, da de strækker sig over store afstande i al slags vejr. Samtidig er rytterne ofte strukket ud over store afstande, hvor der kan være mange kilometer mellem den førende rytter og nummer sjok.

"Det har indtil nu været svært helt at forstå, hvad der sker i løbet uden for det snævre område, som fanges live i fjernsynet. Med den nye løsning får vi nu muligheden for at følge rytterne, få nøjagtige informationer om hvem, der sidder i hvilke grupper og se den nøjagtige hastighed i real tid," lyder det fra Jeremy Ord fra Dimension Data.

Beta-website

Selskabet oplyser, at data vil blive vist på et website, som dog vil være en beta-udgave, da selskabet fortsat er i færd med at udvikle på systemet, der løbende vil få tilføjet funktioner.

Det betyder, at man kan følge løbet i fjernsynet samtidig med, at man på sin tablet eller smartphone kan få et totalt overblik over feltet og løbets udviklionng via det pågældende website.

Løbs-direktør Christian Prudhomme peger på, at løsningen vil give mulighed for bedre løbs-analyse, ligesom den øgede gennemsigtighed vil gøre, at seerne bedre vil kunne få indblik i de enkelte holds taktikker og den enkelte rytters rolle på holdene.

Man vil eksempelvis kunne følge vandbærernes arbejde op og ned i feltet, ligesom man nøjagtigt vil kunne se, når rytterne skifter placering, øger farten, bliver ramt af modvind og mange andre ting.

"Det vil nu for eksempel blive muligt at forstå, hvordan et hold på en etapes sidste kilometer gør sig klar til en spurt og mange andre ting. Det her kommer til at ændre den måde, som vi følger Tour de France på," lyder det fra Christian Prudhomme.

Den anvendte teknologi er blevet testet af sidste års vinder af Tour de France, Vincenzo Nibali, på det netop overståede Critrium du Dauphin.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere