Artikel top billede

Svindeldømte it-folk anker lange fængselsstraffe

De tre mænd, som i går ved Retten på Frederiksberg blev idømt lange fængselsstraffe for grov momsvindel i it-butikke Multimedia World, anker deres domme til Landsretten. Forsvarer siger, at hele sagen skyldes en it-fejl i firmaets bogføringssystem.

Straffesagen om momssvindel i it-butikkerne Multimedia World og Getmore skal endnu en tur gennem retsmaskineriet, før der kan sættes endeligt punktum for sagen.

De tre dømte i sagen har nemlig allerede valgt at anke den dom, som i går blev afsagt ved Retten på Frederiksberg.

Her blev de tre tiltalte idømt mellem tre et halvt og fire års fængsel.

Det kan du læse mere om her: Danske it-folk idømt lange fængselsstraffe for momssvindel i million-klassen

Ifølge dommen har de tre tiltalte - Sagib Hussain, Asif Mahmood og Kaiser Raja - i perioden fra 2007 til 2009 snydt statskassen for momsbetalinger på tilsammen 47 millioner kroner.

De penge skal nu efterbetales til Skat. Oveni skal de tre dømte betale bøder, der i størrelse svarer til det beløb, der er unddraget det offentlige.

Det bliver nu Statsadvokaten for København, der skal føre sagen ved Østre Landsret, hvor der skal fældes endelig dom i sagen. Ankesagen kommer dog først for en dommer, når der er fundet plads i kalenderen hos både forsvarere og anklager.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra de tre dømte.

Bunder i en it-fejl

Men advokat Peter Blinkenberg, der er forsvarer for Kaiser Raja, siger til Computerworld, at de tre dømte og deres forsvarere har fremlagt har et helt andet billede af sagen end det, som byretten har lagt til grund for sin dom.

Ifølge advokaten bunder hele sagen i en fejl i det it-baserede økonomisystem, som de dømte har brugt til bogføring.

"Det er nogle filer, som har været inde og ændre et program i bogføringen. Det har vores klienter ikke været opmærksom på. Vi vil slå på, at de simpelthen ikke har været klar over denne her fejl, ligesom revisoren og Skat ikke har været opmærksom på det," siger Peter Blinkenberg.

Læs også:

Danske it-folk idømt lange fængselsstraffe for momssvindel i million-klassen

Getmore-bagmænd risikerer otte år bag tremmer

Getmore-sagen: Forsvarer raser over politiets smøleri




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere