Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD køber sikkerhedsfirmaet Neupart - her er planen

Interview: KMD overtager det danske sikkerhedsfirma Neupart, som kommer til at lukke et vigtigt hul i KMD's portefølje. "Det giver bare god mening," siger direktør og stifter Lars Neupart.

KMD overtager med omgående virkning det danske sikkerhedsselskab Neupart med 13 ansatte og stifter Lars Neupart i spidsen.

De skal inden for det kommende halve års tid flytte fra deres nuværende hovedkvarter i Lyngby til Ballerup, hvor KMD holder til huse, men integrationen begynder omgående, lyder det fra Lars Neupart.

"Vi begynder at høste fordelene og udnytte synergierne med det samme, så kunderne kan få en mere komplet sikkerhedspakkke end det er tilfældet i dag, " siger Lars Neupart til Computerworld.

Opkøbet sker som led i KMD's opmanding på sikkerhedsområdet, som nyder særdeles stor bevågenhed i virksomhederne, der dels plages af en meget kraftig professionalisering af hacker-industrien, skærpede lovkrav samt voksende kompleksitet og stigende it-afhængighed.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

"Hele sikkerhedsområdet er i vækst og har stor opmærksomhed i hele markedet. KMD har historisk set været stærke på sikkerhed, men udviklingen går hurtigere end nogensinde, og man skal være både investeringsvillig og dygtig for at kunne følge med. Neupart har anseelig viden og nyder stor respekt i markedet, så de bliver en vigtig del af vores sikkerhedsforretning fremadrettet," lyder det KMD's topchef, Eva Berneke.

I spidsen for ny afdeling

Det er planen, at hele det nuværende Neupart-selskab inden for de kommende måneder sklal blive til en helt ny og selvstændig afdeling i KMD - formodentlig under navnet 'KMD GRC' (Governance, Risc-management and Compliance) med Lars Neupart som direktør.

KMD har i forvejen en stor sikkerheds-afdeling med omkring 100 ansatte, som det nuværende Neupart nu skal sluses ind i.

"GRC kommer til at spille tæt sammen med de øvrige sikkerhedsafdelinger i KMD," siger Lars Neupart.

Det er netop dette område, som Neupart har specialiseret sig i - altså den del af sikkerheds-arbejdet, der fokuserer på den administrative del som compliance, beredskabs-planer, ledelsesmæssig fokus, awareness, politikker, kontrakt-styring og lignende.

"Vi har så overladt de teknologiske løsninger til andre leverandører. Men alle virksomheder har brug for begge dele, for det giver ingen mening at have gode teknologiske løsninger, hvis ikke man har styr på eksempelvis vedligehold og processerne omkring det. Her ser vi et rigtigt godt match mellem Neupart og KMD," siger Lars Neupart.

Ifølge ham betyder opkøbet, at sikkerheds-folkene nu kan komme ud til kunderne med en 'større kuffert,' der indeholder flere løsninger end tidligere.

"Der er en klar efterspørgsel blandt kunderne efter komplette løsninger, og det giver god mening og et langt mere balanceret syn på sikkerheden at kombinere de to ting," siger han.

Netop governance og håndteringen af it-sikkerheden kommer til at spille en endnu væsentligere rolle for mange virksomheder, når EU inden for en overskuelig fremtid indfører nye skrappe regler på området.

De vil blandt andet gøre det påkrævet, at virksomheder har nøje styr på alle deres data.

Det kan du læse mere om her: Ny skrap EU-datalov får konsekvenser for dig: Sådan kan du ruste din virksomhed

Henvendte sig selv

Opkøbet er kommet i stand, efter Lars Neupart selv henvendte sig til KMD i foråret. Siden er det gået stærkt.

"Vi havde observeret, at KMD mandede kraftigt op på sikkerhedsområdet i et par år og at selskabet har en meget ambitiøs sikkerheds-agenda, og vi var meget hurtigt enige om, at det var et godt fit," siger Lars Neupart.

Parterne vil ikke oplyse den pris, som KMD betaler for Neupart, der ejes af seks aktionærer, men Lars Neupart er godt tilfreds.

Selv siger Lars Neupart, at det ikke er pengene, der er drivkraften for ham.

"Jeg har altid brændt for it-sikkerhed og med denne aftale kan jeg måske komme til at fokusere mere på sikkerhed, da jeg kan slippe for nogle af de administrative pligter, der følger med det at være CEO," siger han.

Læs også:

"Jeg har været et dyrt bekendtskab for KMD, men jeg tænker også, at KMD har fået en del ud af det"

KMD har fuld skub i stor ombygning: Omsætning står i stampe - men indtjening vokser markant

Danske it-chefer: Her er vores sikkerhedsproblemer - og sådan løser vi dem

Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Ny skrap EU-datalov får konsekvenser for dig: Sådan kan du ruste din virksomhed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere