Artikel top billede

Google på vej med ny type Google Glass - sådan bliver de nye briller

Google Glass har haft noget af en tung begyndelse, men ifølge flere medier er Google nu på vej med en ny version af Google-brillerne. Denne gang er der et meget tydeligt formål med brillerne.

Google Glas har i det seneste år været forsvundet væk fra hype-tavlen. I 2013 var det årets helt store tech-historie, men i dag - to år senere - er brillerne næsten endt i glemmebogen.

Eller er de? Flere amerikanske techmedier med kilder hos Google - heriblandt 9to5Google - fortæller, at Google inden længe vil komme med nye Google Glass, som vil være rettet mod virksomheder.

Navngivet EE for Enterprise Edition vil de ifølge medierne snart blive lanceret af Google, og de vil indeholde en del forbedringer i forhold til deres forgænger.

Blandt andet vil brillerne få et større skærmområde, en bedre Intel Atom processor og et bedre batteri.

Derudover ser det også ud til, at brillerne står til at kunne understøtte 5GHz wifi, hvilket betyder, at brillerne kan streame videosignaler tilbage i en høj kvalitet - ideelt til virksomheder.

Og der er brug for, at brillerne bliver genoplivet med et specifikt formål.

De første udgaver var udviklerversioner, men var rettet mod alle former for målgrupper, både erhverv og forbruger.

Brillerne har et klart formål i virksomheder, hvilket også Microsoft har fanget, da Microsoft også forsøger at presse sine briller, HoloLens, ud i erhvervslivet.

Glasshole
Google Glass mødte mange udfordringer, da de første enheder ramte markedet.

Det var kun beta-produkter, men de fik alligevel status som et færdigt produkt. Brillerne har en lav batterilevetid, og funktionerne har ladet sig vente på sig.

Dertil kommer, at folk fandt det socialt uacceptabelt at have brillerne på hovedsageligt på grund af, at du ikke kan se, når folk tager billeder og filmer dig med brillerne.

Det affødte begrebet "Glasshole", og i USA blev flere brugere af brillerne overfaldet alene på grund af, at de bar brillerne.

Læs også: 

Google søger folk til Glass-afdelingen: Er Google Glass på vej tilbage?

Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed

Google stopper salget af Google Glass - fjernes fra butiks-hylden på mandag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere