Artikel top billede

Snedig Windows 10-mail forsøger at plante ramsomware

Snedige mails fra de it-kriminelle kan overtage din computer i stedet for at installere Windows 10, som du bliver lovet.

Mens du venter på, at Windows 10 kommer ud til din computer, så pas på ikke at blive fristet af tilsyneladende ufarlige mails.

For som altid udnytter it-kriminelle store tendenser i brugernes dagligdag. Denne gang er det så Windows 10-hypen, som bruges som skalkeskjul for hijacking af din computer.

I hvert fald advarer flere it-virksomheder, heriblandt Cisco, om, at der er farlige mails i omløb, som opfordrer dig til at klikke på links og efterfølgende fylder din maskine med ransomware - software som overtager din computer og holder data tilbage, indtil du betaler løsesum.

Beskeden ligner meget de opdateringsmails, som Microsoft tidligere har sendt ud til folk. Som altid skal du tjekke den type mails grundigt, før du følger et link.

I mailen medfølger der en zip-fil, der angiveligt skulle være en Windows 10 installationsfil, men reelt set er det ifølge Cisco en omgang ransomware kaldet CTB-Locker.

Denne ransomware er designet til at kryptere dine filer og kræver en løsesum inden for 96 timer - eller også vil filerne forblive krypterede for evigt.

Som altid skal du ikke klikke den type filer.

Læs vores anmeldelse af Windows 10 her: 

Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Sådan opgraderer du rigtigt:
Skal du opdatere, må du enten væbne dig med tålmodighed eller selv gå i gang med en ISO fra Microsofts hjemmeside - og ikke installationsfiler fra skumle mails.

Ifølge Microsoft kan der gå op til et par uger, før alle har modtaget deres reserverede Windows 10-versioner, og er det for lang tid at vente, så kan du hente en ISO-fil her - men husk KUN at opgradere fra ISO'en og ikke lave en clean install.

Laver du en clean install, så kan du ikke bruge din gratis opgradering, da du reelt set ikke opgraderer, men i stedet installerer Windows 10. 

Læs også: Vil du have en helt frisk Windows 10-installation? Så skal du gøre det på denne måde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere